Mijn zelfgemaakte kerstkaarten voor dit jaar

Als het op kerstkaarten aankomt, ben ik best wel traditioneel. Ik verstuur namelijk nog trouw elk jaar kaarten met de post naar familie en vriendinnen. Als creatieveling maak ik die kaarten natuurlijk het liefst zelf met schaar en papier of eventueel op de computer. Vandaag geef ik je een kijkje in de voorraad kerstkaarten die ik tot nu toe klaar heb liggen om binnenkort op de post te doen.

zelfgemaakte kerstkaarten

Kerstkaarten met schaar en papier

Omdat ik regelmatig kaarten en andere creaties maak in opdracht van merken, heb ik inmiddels een flinke voorraad papier en versiersels opgebouwd. Ik heb zelfs nog kerstpapier liggen uit collecties van vijf jaar geleden. Het liefst werk ik met traditionele kerstkleuren, maar soms vind ik pasteltinten of blauw ook wel erg leuk. Qua opbouw ga ik vaak voor min of meer hetzelfde idee: een rechthoekige kaart met een leuk plaatje in het midden. Door verschillende materialen op elke kaart te gebruiken, zien ze er dan toch vaak weer heel verschillend uit.

zelfgemaakte kerstkaartenzelfgemaakte kerstkaarten

De kerstkaarten op deze foto’s zijn overigens niet met budgetspullen van Action gemaakt, maar met iets duurder papier. Wel heb ik dit jaar ook een stapeltje kaarten gemaakt met alleen maar materialen van Action. Daarvan volgt binnenkort op een andere blog een stap-voor-stap tutorial. Daarover later meer (ik houd de spanning er graag nog even in).  Overigens heb je niet zoveel materialen nodig om zelf een kaart te maken. Als je papier koopt waar je afbeeldingen uit kunt knippen, kom je vaak met alleen papier al een heel eind. Al versiersels gebruik ik meestal houten figuurtjes en parels. Die kun je vaak al voor weinig geld bij Action of Xenos scoren.

zelfgemaakte kerstkaarten

Digitale kerstkaarten ontwerpen

Omdat er toch wel aardig wat tijd in één kerstkaart gaat zitten, lukt het me helaas niet om iedereen een zelfgemaakte kaart te sturen. Voorheen kochten we dan vaak voor een aantal mensen leuke kaarten. Maar wist je dat je via Greetz ook zelf kerstkaarten kunt ontwerpen? Daar komt geen papier of schaar aan te pas; met een paar muisklikken heb je een heel leuk en persoonlijk kerstkaartje op je beeldscherm staan. Met veel plezier ontwierp ik zelf een paar kaarten via Greetz.

greetz kerstkaarten

Mijn favoriet is toch wel dit leuke kaartje met een foto van Paco erop. Ik was helemaal weg van het leuke kader met tekeningen van Babette Harms en de kleuren pasten perfect bij Paco met zijn kerstmuts.

greetz kerstkaarten blond amsterdam

Ook dit kaartje van Blond Amsterdam trok direct mijn aandacht. Ik ben groot fan van hun servies en vond deze kaartjes minstens zo vrolijk en leuk als hun mooie kopjes en schotels.

greetz kerstkaarten blond amsterdam

Wist je trouwens dat je binnenin de kaarten ook je eigen tekst kunt laten drukken? Ik kon het niet laten om er een kort tekstje op rijm van te maken. Ben je zelf niet zo’n dichter? Dan kun je ook kiezen uit een van de standaard kerstteksten die Greetz voor je op een rijtje heeft gezet.

kerstkaarten greetz

De laatste set met kaarten is vrij simpel, maar wel persoonlijk en daardoor (vind ik zelf) erg leuk. Ik koos voor deze kaart een standaard ontwerp waarin je drie foto’s kwijt kunt. De lege boomstammen vulde ik op met drie foto’s van ons gezin. Ook bij deze kaarten zette ik een korte boodschap op de achterkant. Zelf vind ik de gedrukte tekst eigenlijk wel mooi staan. Net iets chiquer dan mijn eigen handschrift!

Geen kerstkaartenstress meer

Normaal heb ik in december vaak kerstkaartenstress. Dan moet ik op het laatste moment nog talloze kerstkaarten maken. Dit jaar loop ik gelukkig goed op schema en heb ik dus ook een leuk setje gedrukte kaartjes klaarliggen. Ideaal! Nu kan ik me de weken voor kerst bezighouden met andere belangrijke zaken, zoals de kerstboom versieren en een leuk jurkje scoren voor Eerste Kerstdag. Ik heb er nu al zin in!

Verstuur jij elk jaar nog kerstkaarten?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.
Volg:
Deel:

22 Reacties

 1. 27 november 2016 / 09:35

  Wat zijn ze leuk! Vooral die met Paco!
  Ik ga dit jaar weer echte kerstkaarten versturen, ik vind het zelf ook zo leuk om ze te krijgen en dit jaar wil ik helemaal los gaan!

 2. 27 november 2016 / 10:32

  Wat ben jij toch een creatieve, meid! Het lijkt me heel ontspannend om zelf kerstkaarten te maken, maar ik heb daar het geduld niet voor. En, wij zijn een aantal jaren geleden gestopt met het sturen van kerstkaarten. We sturen iedereen een mail met een persoonlijke boodschap erin. Het geld wat we anders aan kerstkaarten en postzegels zouden besteden, gaat naar een goed doel.
  Beautyjuf blogde over…Kneipp Silky Secret Crème Douche

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 12:11

   Wat een goed idee om goede doelen te steunen in plaats van kerstkaarten te versturen! Dat is de kerstgedachte :) Zelf vind ik kerstkaarten maken inderdaad heerlijk ontspannend. Ik probeer altijd al vroeg te beginnen, zodat ik ze lekker op mijn gemakje het hele jaar door kan maken.

 3. 27 november 2016 / 11:29

  Wat ontzettend mooi! Je hebt er echt talent voor, wow! Wij versturen hier ook nog steeds elk jaar kaarten per post, dat vind ik wel zo leuk. Soms maken we de kaarten ook zelf. Onze leukste kaart (vind ik zelf) was een foto van een zelfgemaakt kerststalletje van Lego, compleet met een romantisch stalletje, os, ezel, een kameel :-) en schapen. Jozef leek wel een beetje op een piraat, want ja, hij kwam uit een piratenset, haha.

  Je hebt me geïnspireerd om ook weer eens te gaan nadenken over een creatie dit jaar. :-)
  Josephine blogde over…Verwacht deze winter: Films over Emily Dickinson en de zussen Brontë

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 12:08

   Dat klinkt als een superleuk idee met die Lego-poppetjes! Fotokaarten vind ik zelf ook altijd erg leuk. Ik ben heel benieuwd wat voor kerstkaarten je dit jaar gaat maken :)

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 12:07

   Dankjewel! En less is more, toch? Dus een simpel kaartje kan ook onwijs leuk zijn :)

 4. Sara
  27 november 2016 / 11:10

  Dit vind ik echt fantastisch! Het is ongelooflijk mooi gemaakt. Ik ben een echte kaartjes-persoon. Heb er wel zelf nog nooit eentje zelf gemaakt.

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 12:09

   Wat lief! Dankjewel! En het is zeker een aanrader om eens zelf een kaartje te maken. Je kunt het zo simpel of zo moeilijk maken als je zelf wilt :)

 5. 27 november 2016 / 14:53

  Ik verstuur elk jaar nog kerstkaarten, omdat ik het zo leuk vind. Ik zeg elk jaar, volgend jaar maak ik ze zelf, maar dat komt er helaas niet van. Ook dit jaar kom ik nogal krap in tijd om mij echt hier mee bezig te houden en vind ik het makkelijker om een pakje te gaan kopen in een buurtwinkel. Foei foei foei eigenlijk, want met mijn fotografische achtergrond zou dit natuurlijk mooier zijn..

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 15:45

   Wat jammer dat het niet lukt om ze zelf te maken, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel leuke kaarten te koop. En wie weet komt het er volgend jaar wel van :)

 6. 27 november 2016 / 14:54

  Wat een prachtige kerstkaarten, vooral die zelfgemaakte 3D zien er awesome uit !

 7. 27 november 2016 / 18:41

  Toffe samenwerking (ik had het niet eens door). Leuk dat je je kaarten zelf maakt. Ik ben begonnen met handletteren dus het IDEE is dat ik ook mijn eigen kerstkaarten ga sturen. Eens kijken of ik dat ook ga doen haha.

  • Romy
   Auteur
   27 november 2016 / 19:05

   Oh wat tof! Ik vind handletteren er zo mooi uitzien. Lijkt me heel gaaf om op die manier je kerstkaarten te maken! Ik ben benieuwd naar het resultaat :)

 8. Elana
  27 november 2016 / 22:05

  Ooh wat superleuk zeg!! Ik zie dit soort dingen steeds vaker voorbij komen, zou ik eigenlijk toch ook eens aan moeten gaan beginnen haha

 9. MamaIssues
  28 november 2016 / 11:59

  Wat leuk zeg dat je nog kerstkaarten verstuurd!
  Tegenwoordig gebeurd dat zo weinige
  Ik zat er toevallig gister nog aan te denken of ik het wel of niet moet doen maar nu ik dit zo lees ga ik het toch weer doen :)
  Die van Blond zijn echt super leuk!

  Ik kwam trouwens op je blog via joyfromjoyce
  Wat heb je een leuke blog! Heel vrolijk :) Ik volg mee :)

  • Romy
   Auteur
   28 november 2016 / 12:17

   Wat een leuke reactie :) Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit jaar toch van plan bent om kerstkaartjes te sturen. Daar kun je andere mensen vaak ook zo blij mee maken :)

 10. 28 november 2016 / 18:55

  Ik vind Greetz zo handig! Verstuur er regelmatig kaartjes mee! Ik maak eerst in een app een mooi fotootje met wat versiersels en dan maak ik zelf een fotokaart. Vind het fijn om mensen zo te verrassen. En ‘t is snel klaar! Deze Kerst heb ik zelf kaartjes gekocht (toevallig ook uit de Action. Lang leve de Action!). Vind het wel fin om zelf wat te schrijven ook :) En die kaartje van jou! Zo mooi gemaakt! ‘t Is niet echt mijn stijl maar ik ben daar altijd wat jaloers op als mensen er zo’n kunstwerkjes van kunnen maken. En die van jou zijn zeker kunstwerkjes! Zo’n zelfgemaakte kaart is toch altijd wat specialer hé. Zeker als je zo eentje krijgt. dan weet je dat iemand er veel liefde in heeft gestopt voor je.

  • Romy
   Auteur
   28 november 2016 / 19:34

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je zelf ook kaartjes maakt met Greetz. Zelf ben ik ook nogal fan van fotokaartjes. Heel snel te maken, maar toch iets persoonlijks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge