unnamed file 96 1 scaled

Mijn zelfgemaakte kerstkaarten voor dit jaar

 • 27 november 2016
 • 22 Reacties
Categorieën: DIY

Als het op kerstkaarten aankomt, ben ik best wel traditioneel. Ik verstuur namelijk nog trouw elk jaar kaarten met de post naar familie en vriendinnen. Als creatieveling maak ik die kaarten natuurlijk het liefst zelf met schaar en papier of eventueel op de computer. Vandaag geef ik je een kijkje in de voorraad kerstkaarten die ik tot nu toe klaar heb liggen om binnenkort op de post te doen.

zelfgemaakte kerstkaarten

Kerstkaarten met schaar en papier

Omdat ik regelmatig kaarten en andere creaties maak in opdracht van merken, heb ik inmiddels een flinke voorraad papier en versiersels opgebouwd. Ik heb zelfs nog kerstpapier liggen uit collecties van vijf jaar geleden. Het liefst werk ik met traditionele kerstkleuren, maar soms vind ik pasteltinten of blauw ook wel erg leuk. Qua opbouw ga ik vaak voor min of meer hetzelfde idee: een rechthoekige kaart met een leuk plaatje in het midden. Door verschillende materialen op elke kaart te gebruiken, zien ze er dan toch vaak weer heel verschillend uit.

zelfgemaakte kerstkaarten
zelfgemaakte kerstkaarten

De kerstkaarten op deze foto’s zijn overigens niet met budgetspullen van Action gemaakt, maar met iets duurder papier. Wel heb ik dit jaar ook een stapeltje kaarten gemaakt met alleen maar materialen van Action. Daarvan volgt binnenkort op een andere blog een stap-voor-stap tutorial. Daarover later meer (ik houd de spanning er graag nog even in).  Overigens heb je niet zoveel materialen nodig om zelf een kaart te maken. Als je papier koopt waar je afbeeldingen uit kunt knippen, kom je vaak met alleen papier al een heel eind. Al versiersels gebruik ik meestal houten figuurtjes en parels. Die kun je vaak al voor weinig geld bij Action of Xenos scoren.

zelfgemaakte kerstkaarten

Digitale kerstkaarten ontwerpen

Omdat er toch wel aardig wat tijd in één kerstkaart gaat zitten, lukt het me helaas niet om iedereen een zelfgemaakte kaart te sturen. Voorheen kochten we dan vaak voor een aantal mensen leuke kaarten. Maar wist je dat je via Greetz ook zelf kerstkaarten kunt ontwerpen? Daar komt geen papier of schaar aan te pas; met een paar muisklikken heb je een heel leuk en persoonlijk kerstkaartje op je beeldscherm staan. Met veel plezier ontwierp ik zelf een paar kaarten via Greetz.

greetz kerstkaarten

Mijn favoriet is toch wel dit leuke kaartje met een foto van Paco erop. Ik was helemaal weg van het leuke kader met tekeningen van Babette Harms en de kleuren pasten perfect bij Paco met zijn kerstmuts.

greetz kerstkaarten blond amsterdam

Ook dit kaartje van Blond Amsterdam trok direct mijn aandacht. Ik ben groot fan van hun servies en vond deze kaartjes minstens zo vrolijk en leuk als hun mooie kopjes en schotels.

greetz kerstkaarten blond amsterdam

Wist je trouwens dat je binnenin de kaarten ook je eigen tekst kunt laten drukken? Ik kon het niet laten om er een kort tekstje op rijm van te maken. Ben je zelf niet zo’n dichter? Dan kun je ook kiezen uit een van de standaard kerstteksten die Greetz voor je op een rijtje heeft gezet.

kerstkaarten greetz

De laatste set met kaarten is vrij simpel, maar wel persoonlijk en daardoor (vind ik zelf) erg leuk. Ik koos voor deze kaart een standaard ontwerp waarin je drie foto’s kwijt kunt. De lege boomstammen vulde ik op met drie foto’s van ons gezin. Ook bij deze kaarten zette ik een korte boodschap op de achterkant. Zelf vind ik de gedrukte tekst eigenlijk wel mooi staan. Net iets chiquer dan mijn eigen handschrift!

Geen kerstkaartenstress meer

Normaal heb ik in december vaak kerstkaartenstress. Dan moet ik op het laatste moment nog talloze kerstkaarten maken. Dit jaar loop ik gelukkig goed op schema en heb ik dus ook een leuk setje gedrukte kaartjes klaarliggen. Ideaal! Nu kan ik me de weken voor kerst bezighouden met andere belangrijke zaken, zoals de kerstboom versieren en een leuk jurkje scoren voor Eerste Kerstdag. Ik heb er nu al zin in!

Verstuur jij elk jaar nog kerstkaarten?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Babs 27 november 2016 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat zijn ze leuk! Vooral die met Paco!
  Ik ga dit jaar weer echte kerstkaarten versturen, ik vind het zelf ook zo leuk om ze te krijgen en dit jaar wil ik helemaal los gaan!

 2. Charel 27 november 2016 op 10:02 am - Beantwoord

  Hele leuke kaarten! Ik ben dol op Greetz! Zo gebeurd en toch hele leuke kaarten!

 3. Beautyjuf 27 november 2016 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat ben jij toch een creatieve, meid! Het lijkt me heel ontspannend om zelf kerstkaarten te maken, maar ik heb daar het geduld niet voor. En, wij zijn een aantal jaren geleden gestopt met het sturen van kerstkaarten. We sturen iedereen een mail met een persoonlijke boodschap erin. Het geld wat we anders aan kerstkaarten en postzegels zouden besteden, gaat naar een goed doel.

  • Romy 27 november 2016 op 12:11 pm - Beantwoord

   Wat een goed idee om goede doelen te steunen in plaats van kerstkaarten te versturen! Dat is de kerstgedachte 🙂 Zelf vind ik kerstkaarten maken inderdaad heerlijk ontspannend. Ik probeer altijd al vroeg te beginnen, zodat ik ze lekker op mijn gemakje het hele jaar door kan maken.

 4. Sara 27 november 2016 op 11:10 am - Beantwoord

  Dit vind ik echt fantastisch! Het is ongelooflijk mooi gemaakt. Ik ben een echte kaartjes-persoon. Heb er wel zelf nog nooit eentje zelf gemaakt.

  • Romy 27 november 2016 op 12:09 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! En het is zeker een aanrader om eens zelf een kaartje te maken. Je kunt het zo simpel of zo moeilijk maken als je zelf wilt 🙂

 5. de DIY Diva 27 november 2016 op 11:21 am - Beantwoord

  Mooie zelfgemaakte kaarten!

 6. Josephine 27 november 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Wat ontzettend mooi! Je hebt er echt talent voor, wow! Wij versturen hier ook nog steeds elk jaar kaarten per post, dat vind ik wel zo leuk. Soms maken we de kaarten ook zelf. Onze leukste kaart (vind ik zelf) was een foto van een zelfgemaakt kerststalletje van Lego, compleet met een romantisch stalletje, os, ezel, een kameel 🙂 en schapen. Jozef leek wel een beetje op een piraat, want ja, hij kwam uit een piratenset, haha.

  Je hebt me geïnspireerd om ook weer eens te gaan nadenken over een creatie dit jaar. 🙂

  • Romy 27 november 2016 op 12:08 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een superleuk idee met die Lego-poppetjes! Fotokaarten vind ik zelf ook altijd erg leuk. Ik ben heel benieuwd wat voor kerstkaarten je dit jaar gaat maken 🙂

 7. Sandra 27 november 2016 op 11:35 am - Beantwoord

  Ahhh wat zijn ze leuk geworden Romy! Knap hoor, ze zijn echt leuk. 🙂 Ik vind het ook super leuk om zelf kerstkaarten te maken. Ben alleen niet zo goed in gepriegel, dus echt van die kleine dingen uitknippen is niet zo’n succes haha. Ik ga dus meestal voor iets simpelers. :’)

  • Romy 27 november 2016 op 12:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En less is more, toch? Dus een simpel kaartje kan ook onwijs leuk zijn 🙂

 8. Evelyne 27 november 2016 op 2:53 pm - Beantwoord

  Ik verstuur elk jaar nog kerstkaarten, omdat ik het zo leuk vind. Ik zeg elk jaar, volgend jaar maak ik ze zelf, maar dat komt er helaas niet van. Ook dit jaar kom ik nogal krap in tijd om mij echt hier mee bezig te houden en vind ik het makkelijker om een pakje te gaan kopen in een buurtwinkel. Foei foei foei eigenlijk, want met mijn fotografische achtergrond zou dit natuurlijk mooier zijn..

  • Romy 27 november 2016 op 3:45 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat het niet lukt om ze zelf te maken, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel leuke kaarten te koop. En wie weet komt het er volgend jaar wel van 🙂

 9. Laura 27 november 2016 op 2:54 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kerstkaarten, vooral die zelfgemaakte 3D zien er awesome uit !

 10. Claire 27 november 2016 op 6:41 pm - Beantwoord

  Toffe samenwerking (ik had het niet eens door). Leuk dat je je kaarten zelf maakt. Ik ben begonnen met handletteren dus het IDEE is dat ik ook mijn eigen kerstkaarten ga sturen. Eens kijken of ik dat ook ga doen haha.

  • Romy 27 november 2016 op 7:05 pm - Beantwoord

   Oh wat tof! Ik vind handletteren er zo mooi uitzien. Lijkt me heel gaaf om op die manier je kerstkaarten te maken! Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

 11. Elana 27 november 2016 op 10:05 pm - Beantwoord

  Ooh wat superleuk zeg!! Ik zie dit soort dingen steeds vaker voorbij komen, zou ik eigenlijk toch ook eens aan moeten gaan beginnen haha

 12. MamaIssues 28 november 2016 op 11:59 am - Beantwoord

  Wat leuk zeg dat je nog kerstkaarten verstuurd!
  Tegenwoordig gebeurd dat zo weinige
  Ik zat er toevallig gister nog aan te denken of ik het wel of niet moet doen maar nu ik dit zo lees ga ik het toch weer doen 🙂
  Die van Blond zijn echt super leuk!

  Ik kwam trouwens op je blog via joyfromjoyce
  Wat heb je een leuke blog! Heel vrolijk 🙂 Ik volg mee 🙂

  • Romy 28 november 2016 op 12:17 pm - Beantwoord

   Wat een leuke reactie 🙂 Dankjewel! Leuk om te horen dat je dit jaar toch van plan bent om kerstkaartjes te sturen. Daar kun je andere mensen vaak ook zo blij mee maken 🙂

 13. Irene | Tussenmarsenjupiter 28 november 2016 op 6:55 pm - Beantwoord

  Ik vind Greetz zo handig! Verstuur er regelmatig kaartjes mee! Ik maak eerst in een app een mooi fotootje met wat versiersels en dan maak ik zelf een fotokaart. Vind het fijn om mensen zo te verrassen. En ’t is snel klaar! Deze Kerst heb ik zelf kaartjes gekocht (toevallig ook uit de Action. Lang leve de Action!). Vind het wel fin om zelf wat te schrijven ook 🙂 En die kaartje van jou! Zo mooi gemaakt! ’t Is niet echt mijn stijl maar ik ben daar altijd wat jaloers op als mensen er zo’n kunstwerkjes van kunnen maken. En die van jou zijn zeker kunstwerkjes! Zo’n zelfgemaakte kaart is toch altijd wat specialer hé. Zeker als je zo eentje krijgt. dan weet je dat iemand er veel liefde in heeft gestopt voor je.

  • Romy 28 november 2016 op 7:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat leuk dat je zelf ook kaartjes maakt met Greetz. Zelf ben ik ook nogal fan van fotokaartjes. Heel snel te maken, maar toch iets persoonlijks!

Recente blogs

Tweedehands interieur bij elkaar sprokkelen? 9 tips voor sprokkelgeluk!

21 september 2023|Interieur, Groen doen|

Al een paar keer ben ik door Bart beschuldigd van een dure interieursmaak. En ja, daar heeft mijn lieve vriend enigszins gelijk in. Gelukkig gaat er tegelijkertijd een koopjesjager en een kringloopgelukszoeker in mij schuil. Ik mag graag door tweedehands winkels rondlopen en het internet doorzoeken in de hoop om tweedehands schatten te vinden waar ik én mijn portemonnee blij van worden. Nu kreeg ik laatst de vraag hoe je dat eigenlijk doet: het leuke spul vinden tussen de meuk. Maar echt, een tweedehands interieur bij elkaar sprokkelen is geen Olympische sport. Iedereen kan het en het is nog reuze-leuk ook. Dit zijn mijn 9 tips voor extra veel sprokkelgeluk.

Ik ben zo iemand geworden die…

12 mei 2022|Persoonlijk|

Had je mij 10 jaar geleden verteld dat ik nu naar een acupuncturist ga, blij word van supermarktdozen, filmpjes over havermoutontbijtjes kijk en op vrijdagavond al vrij vroeg in slaap sukkel - dan had ik je destijds vierkant uitgelachen. Toch ben ik echt die persoon geworden. Dit zijn een boel random dingen die ik een jaar of 10, 5 of soms zelfs 2 jaar geleden nooit van mezelf had verwacht.

Filmtips #2: kattenliefde, tranentrekker & indrukwekkende film

22 januari 2019|Lifestyle|

Films kijken is iets wat ik steeds vaker en met meer plezier doe. Een Netflix-abonnement bleek voor mij dé stok achter de deur om vaker een film op te zetten. De afgelopen tijd keek ik onder andere een aandoenlijke film die het hart van iedere kattenliefhebber zal stelen, een mooi romantisch drama waarbij ik een traantje wegpinkte en een nogal luchtige Nederlandse romcom die iets minder Oscarwaardig maar wel leuk was. Dit zijn mijn 6 filmtips van de afgelopen maanden.