Action kaart1 1 3

Zelfliefde voor beginners | Een spoedcursus met 7 simpele tips!

 • 11 mei 2018
 • 18 Reacties
Categorieën: Zelfliefde

Zelfliefde komt je vaak niet zomaar aanwaaien. Niet iedereen kijkt met een stralende glimlach in de spiegel, durft goed voor zichzelf te zorgen en is trots op dingen die best wat gepaste trots verdienen. Gelukkig kan ook jij zelfliefde leren. Echt waar! Je hoeft jezelf echt niet helemaal het einde te vinden; het begint allemaal met een piepklein beetje meer welverdiende waardering voor wie jij bent. En ik help je daar graag bij op weg met een mini-spoedcursus. Daarom in dit artikel 7 eenvoudige tips om liever te zijn voor jezelf!

simpele tips voor zelfliefde

 1. Begin de dag met 5 dingen opschrijven die jij heel graag eens wilt doen. Start de ochtend vandaag door jouw diepste wensen op papier te zetten. En – nu komt het belangrijkste – zullen we daarbij iets afspreken? Probeer er vandaag eens werk van te maken om in ieder geval één eerste stap te zetten naar het realiseren van één van je doelen. Daarmee doe je namelijk iets goeds voor jezelf en werk je aan wat voor jou belangrijk is. Dat is al een stukje zelfliefde op zich!
 2. Sta vandaag 5 minuten stil bij wat jouw grootste kracht is. Denk eens na, aan de hand van dit artikel, over een positieve eigenschap die jou al heel ver heeft gebracht. Bedenk je wat die eigenschap je heeft opgeleverd, zet dat desnoods op papier en wees vervolgens gepast trots op dat talent.
 3. Neem tijd voor self-care. Plan één keer per week (minstens!) een moment in waarop je bewust aandacht besteedt aan jezelf verzorgen. Because you’re worth it (nee, niet mede mogelijk gemaakt door…!). De opties zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor een douchebeurt met een heerlijke douchegel, een uitgebreide baddersessie inclusief kaarsjes en een fijn boek of een all-in-pampersessie met een maskertje en al.
 4. Kijk vandaag 1x met een positieve bril in de spiegel. Dat wil zeggen: bedenk je eens heel bewust wat jij mooi vindt aan jezelf. Heb je jouw prachtige groene, blauwe of bruine kijkers al eens goed bekeken? En hoe zit het met je mooie lange wimpers, je volle lippen of je mooi gevormde lichaam? Kijk eens goed in de spiegel en benoem minstens één ding hardop dat jij kunt waarderen aan jouw spiegelbeeld. Inspiratie nodig? Ik schreef eerder een artikel over 5 dingen die ik best prima vind aan mijn uiterlijk.
 5. Wees trots. Ook jij hebt echt wel een schouderklopje verdiend. Er zijn ongetwijfeld dingen waar jij heel trots op mag zijn. Probeer – om te beginnen – eens 3 dingen te bedenken. Wat zijn 3 dingen die jij hebt bereikt, hebt overwonnen of bent aangegaan waar jij met gepaste trots op terugkijkt? Schrijf ze op een briefje en plak dat briefje in je agenda of op je spiegel. Of stop het briefje in je portemonnee als dagelijkse reminder.
 6. Doe iets voor jezelf. Doe eens iets voor jezelf in plaats van met iemand anders. Ga een keer in je eentje wandelen, kies voor een shopsessie zonder gezelschap of – voor de echte liefhebber – bezoek de bioscoop in je eentje. Wanneer je een keer op jezelf aangewezen bent, zal je merken dat je eigenlijk hartstikke leuk en prima gezelschap bent én dat je misschien ook wel grappiger (lang leve de binnenpretjes!) bent dan je zelf denkt.
 7. Kom één keer op voor jezelf. En ten slotte daag ik je uit om deze week (minstens!) één keer voor jezelf op te komen. Zeg bijvoorbeeld ‘nee’ tegen iets wat jij echt niet ziet zitten of geef eerlijk aan wat je van iets vindt als iemand je heeft gekwetst. Of vraag om uitstel voor een deadline die absoluut niet in je planning past. Natuurlijk is het leven een kwestie van geven en nemen, maar je mag echt wel een keer iets doen waarbij je voor jezelf kiest in plaats van anderen te pleasen.

Wat doe jij voor een beetje extra zelfliefde?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Loes 11 mei 2018 op 7:53 am - Beantwoord

  Ik combineer graag het stukje ‘doe iets voor jezelf’ met ‘self care’ haha. Lekker een maskertje bijvoorbeeld tijdens Netflix. Goede tips!

  • Svetlana 31 juli 2021 op 2:00 pm - Beantwoord

   Zo veel liefde zit in jouw teksten !Ik wordt enthousiast van
   Om zelfliefde te creëren eerst moet ik zichzelf beter leren kennen. Dat doe ik dus nu en jouw teksten helpen daarmee. Dankjewel, Romy!

   • Romy 3 augustus 2021 op 3:02 pm - Beantwoord

    Wat een lieve reactie, dank je wel! ❤

 2. Marije 11 mei 2018 op 8:05 am - Beantwoord

  Trots op jezelf zijn is zo belangrijk!

 3. Darina 11 mei 2018 op 8:08 am - Beantwoord

  Goede tips die ik zeker zal toepassen!

 4. Goeie iets! Ideaal voor mij als ik op woensdag vrij ben.

 5. Anna 11 mei 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Doelen opschrijven vind ik een hele goede tip! Dit werkt altijd zo goed bij mij! Kan compleet mijn mood van “meh” naar COME ON YOU CAN DO IT veranderen. Zó een prettig gevoel! Liefs

  • Romy 11 mei 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Wat een mooie omschrijving van wat doelen opschrijven met je kan doen. Het kan je inderdaad echt een boost geven als je stilstaat bij wat je allemaal zou willen in je leven én daar ook nog eens concrete plannen voor maakt 🙂

 6. Mevrouw Marloes 11 mei 2018 op 11:33 am - Beantwoord

  Fijn artikel dit!!!

  Sinds een paar weken, verwen ik mezelf elke week met een gezichtsmasker. Heel fijn vind ik dat! En ik probeer drie keer per week te hardlopen, dat voelt ook al erg als ‘me-time’.
  Al een paar jaar wil ik heel graag een keer een introductieduik nemen in een zwembad. Een paar dagen geleden heb ik een bon daarvoor gekocht, nu nog even inplannen en dan heb ik een wens van mij in vervulling laten gaan 🙂

  • Romy 11 mei 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Wat een fijne gewoonte om jezelf wekelijks op een maskertje te trakteren én regelmatig hard te lopen. Dat soort momentjes voor jezelf kunnen zo fijn zijn.
   En superleuk zeg dat je zo’n introductieduik gaat doen! Je bent goed bezig zo te horen door bewust tijd aan jezelf te besteden én de dingen te doen die je echt graag wilt 🙂

 7. Saskia 11 mei 2018 op 1:41 pm - Beantwoord

  Mooi en positief artikel! Altijd fijn om zo’n artikel te lezen. Zelf liefde is heel belangrijk en niet altijd vanzelf sprekend helaas…

 8. Anna 11 mei 2018 op 5:13 pm - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! Nee zeggen vind ik soms best wel lastig. Met als gevolg een overvolle planning, haha. Dat is ook niet echt relaxt… Wel probeer ik minimaal een avondje per week lekker te chillen met een masker, snacks en TV/uitzending gemist!

  • Romy 11 mei 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Supergoed zeg, dat avondje voor jezelf iedere week! Ik kan me voorstellen dat je daar al goed van kunt bijtanken. Altijd maar ja zeggen is inderdaad iets minder. Ik herken die overvolle planning als gevolg daarvan wel, haha.

 9. Nikita 11 mei 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

  Ik ben al een hele week trots op mezelf. Na die lange strijd van vechten, knokken en zelfliefde zoeken, heb ik hem gevonden. Ik heb van de week mijn perfectionisme een schop gegeven en ik heb een hele week hard gewerkt. Nu met het verlengd weekend heb ik gisteren een hele middag gelezen en vandaag heb ik in de Wibra als beloning eindelijk die dromenvanger gekocht om bij de rest te hangen. En een klembordje waarop staat ‘you don.t have to be perfect to be amazing’. Hij heeft ook een standaard, ik gebruik hem als decoratie en niet als klembordje. Zo blij!

  • Romy 11 mei 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een geweldige stappen heb je in één week tijd weten te zetten. Na een week hard werken (en ook zonder dat overigens) heb je zo’n beloning voor jezelf meer dan verdiend. Ik hoop dat je nog heel vaak naar de wijze woorden op dat klembordje zult kijken. Ze zijn namelijk helemaal waar ♥

 10. Johanne 11 mei 2018 op 9:07 pm - Beantwoord

  Sterke tips. Heel erg origineel en niet -standaard (hai, da’s hetzelfde Johanne). Nou ja, fijn dus! Waar ik heel erg bewust aandacht aan besteed is me-time. Ik moet echt tijd vrijmaken voor helemaal niets zodat ik weer kan opladen. De rest van je tips wil ik nog weleens vergeten, maar zijn niet minder belangrijk!

  • Romy 12 mei 2018 op 12:18 pm - Beantwoord

   In ieder geval al heel goed dat je bewust tijd voor jezelf maakt! Die momentjes om iets voor jezelf te doen, zijn al zo fijn en waardevol ?

 11. Zo simpel is dan geluk 12 mei 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

  Self-care en iets voor mezelf doen lukken mij wel erg goed. Ik heb deze tijd voor mezelf echt nodig om bijvoorbeeld bij te komen van een lange werkdag. 🙂

Recente blogs

Inkiekje #85 | Vogelcadeautjes, verjaardagsvoorbereidingen & vintage vondsten

22 mei 2023|Lifestyle|

Door mijn telefoonfoto's scrollen blijft een fijne bezigheid. Ben ik blij dat ik dat elke twee weken traditiegetrouw doe voor dit Inkiekje! Zo kun je nog eens wat fijne (en soms ook minder fijne) momenten herbeleven. Met dit keer onder andere een niet heel welkom en zeer slecht getimed cadeau van de vogels, een fijne verrassing van Albert Heijn, culinaire voorbereidingen op mijn verjaardag, verdergaan met onze huizenjacht (compleet met hoge spanningsniveaus) en een mini-thuiswerkgadget die ik mezelf cadeau deed en die nu al een ware verademing blijkt.

Ik heb leuk, te gek & supergaaf nieuws!

6 mei 2017|Persoonlijk|

Ja deze titel is een beetje een clickbait, maar ik heb echt heel goed nieuws met je te delen. Ik ben razend enthousiast, dolblij en bijna hyper over wat ik vandaag kan vertellen. Uit enthousiasme kon ik het dan ook niet laten om het begin van dit artikel al in de bus naar huis te typen. Het is dan dinsdagochtend 2 mei, wat betekent dat ik dit nieuws wel een paar dagen geheim moest houden. Geloof me, dat voelt als een eeuwigheid als je zo blij bent. Stiekem had ik dit nieuws het liefst al die ochtend online willen gooien, maar dat leek me niet zo verstandig. Daarom bewaarde ik mijn enthousiasme nog even om vandaag dan eindelijk met jullie te delen waarom ik deze week op een roze wolk zit...

Recept parelcouscous met sticky champignons (in 20 min. klaar!)

16 november 2022|Recepten|

Je hebt couscous en je hebt parelcouscous. Wat mij betreft is die laatste het pareltje van de twee (pun intended). Het is de wat grotere variant van de mini-korrels couscous en ik vind ze zelf nog veel lekkerder. Als ik parelcouscous eet, dan is het bijna altijd in de vorm van dit recept voor parelcouscous met sticky champignons. Ik ben fan! De champignons zijn gebakken in sojasaus, sesamolie en ahornsiroop. Dat geeft een waanzinnige smaak. Als je een keer heel veel zin hebt in een recept voor parelcouscous, probeer deze variant. Vooral heel lekker met cashewnoten erbij!