zelfverzekerd overkomen tips

Zelfverzekerd overkomen, ook als je dat niet bent | 7 tips

 • 2 oktober 2019
 • 34 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Zelfvertrouwen is niet iets wat je van de ene op de andere dag hebt. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je zomaar een goodiebag vol zelfvertrouwen cadeau zou kunnen krijgen bij aankoop van een jurk. Helaas werkt het niet zo en is zelfvertrouwen iets wat moet groeien. Ook ik blaak niet altijd van het vertrouwen in mezelf. Maar gelukkig ben ik wel vele malen zelfverzekerder dan een paar jaar geleden. Een van mijn beste trucs: fake it till you make it. Oftewel, streef naar zelfverzekerd overkomen, ook als je dat (even) niet bent. Dit zijn 7 tips die mij daarbij helpen.

1. Trek de juiste outfit aan

Wil je zelfverzekerd overkomen? Trek een outfit aan waarin jij je fijn voelt. Zo krikt bij mij een paar hakken aan mijn voeten niet alleen mijn lengte, maar ook mijn zelfvertrouwen een centimeter of vijf op. Ik ga dan acuut rechtop staan en voel me veel meer aanwezig. In werksituaties voel ik me daarnaast zelfverzekerder in een blazer en een kokerrok dan wanneer ik in een trui en spijkerbroek de deur uit ga. Voor een andere persoon is dat misschien net omgekeerd. Je weet vaak zelf het beste wat jouw ideale outfit voor een dosis extra zelfverzekerdheid is.

2. Weet wat je gaat zeggen

In sommige zenuwslopende situaties lijkt er opeens geen zinnig woord meer uit mijn mond te komen. Goed voorbereiden wat ik wil zeggen helpt mij daarom enorm in dat soort situaties. Om die reden bedenk ik bij sollicitatiegesprekken van tevoren al wat slimme vragen om te stellen en bedenk ik ook alvast handige antwoorden op bepaalde standaardvragen. Geef ik een presentatie? Dan bereid ik me uitgebreid voor. Voor bijvoorbeeld netwerkgesprekken of zakelijke besprekingen heb ik een pitch in mijn hoofd. En moet ik een instantie boos opbellen? Dan schrijf ik van tevoren in steekwoorden op wat mijn punt is.

3. Denk terug aan successen

Misschien voel je je op dit moment niet zo zelfverzekerd. Maar denk eens terug aan een eerdere situatie waarin je jezelf positief wist te verrassen. Ik durf te wedden dat je weleens iets hebt gedaan waarbij je achteraf dacht “Ha, dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gebokst!”. Denk terug aan zo’n schouderklopmoment en stel het je zo gedetailleerd mogelijk voor. Wees met terugwerkende kracht nog een keer trots op je prestatie van toen. En gebruik je succesgevoel om ook nu met meer vertrouwen jouw spannende uitdaging aan te gaan. Dan gaat zelfverzekerd overkomen ook een stuk beter.

Is één succeservaring voor jou niet genoeg om het volste vertrouwen in jezelf te krijgen? Maak dan een heel lijstje van dingen waar je trots op bent. Of een reversible bucketlist. Als je gelooft dat jij echt wel wat kunt, dan straal je dat ook uit.

4. Maak het jezelf makkelijk

Vaak kunnen kleine omstandigheden er al voor zorgen dat je zelfverzekerdheid stukje bij beetje afbrokkelt. Maar gelukkig is het omgekeerde ook het geval: een kleine verandering kan je helpen om je weer zelfverzekerder te voelen. Wat ik daarmee bedoel? Zorg ervoor dat je je over allerlei suffe randomstandigheden niet druk hoeft te maken. Een droge keel, een lastige plek of friemelende handen bijvoorbeeld. Ga van tevoren nog even naar het toilet, zorg dat je een glas water in de aanslag hebt, neem een voor jou fijne houding aan en zoek een plek uit waar jij je fijn voelt (als je daar een keuze in hebt).

zelfverzekerd overkomen tips

5. Praat niet te “klein” over jezelf

Hoe je praat over jezelf is vaak een weerspiegeling van hoe je naar jezelf kijkt. Ik weet nog dat ik ooit als broekie op mijn vorige werk zei “Ik doe hier wat communicatieklusjes”. Mijn aardige leidinggevende leerde me dat een andere woordkeuze beter was. Vanaf dat moment werd het “Ik ben communicatieadviseur en ik doe hier X, Y en Z.”

 • Als freelance tekstschrijver heb je niet “een bedrijfje”, maar “ben je tekstschrijver en doe je projecten voor A, B en C.”
 • Je doet niet “wat freelance klussen”. Nee, “je bent werkzaam als ondernemer en hebt een eigen bedrijf”.
 • Je bent niet “wel goed in schrijven”, maar je weet echt wat je doet en bent een uitstekende schrijver.
 • Gebruik woorden als “een beetje” en “denk ik” niet te vaak als je jezelf moet verkopen. Ja, in dat opzicht ben ik ook nog volop lerende… Denk ik.

Dat soort subtiele veranderingen in je taalgebruik geven je niet alleen meer vertrouwen in jezelf, maar zorgen er ook nog eens voor dat de ander jou serieuzer neemt. Win-win!

6. Zelfverzekerd overkomen? Let op je houding

Een inkopper, maar zeker niet onbelangrijk: neem een zelfverzekerde houding aan. Ga niet onderuit gezakt op een stoel zitten, leg je handen niet onzeker op je schoot en zorg ervoor dat je er niet bij staat als een zoutzak (ook daarin ben ik zelf nog lerende – oeps!). Dat helpt als je bijvoorbeeld een gesprek met die ene collega aangaat, een sollicitatiegesprek voert of een presentatie geeft. Zorg voor een rechte rug en druk je voeten zo stevig mogelijk in de grond, zodat jij het gevoel hebt dat niemand je zomaar omver kan blazen.

7. Overtuig jezelf dat jij dit kunt

Niet voor niets begon ik dit artikel met de uitspraak ‘fake it till you make it’. Zelfverzekerd overkomen kun je oefenen en is deels een kwestie van houding, taalgebruik en goede voorbereiding. Maar het mooiste zou het zijn als je het niet alleen kunt faken, maar het ook kunt maken. Sta daarom, voordat je iets spannends gaat doen, eens stil bij de vraag ‘Waarom kan ik dit?’. Probeer negatieve gedachten vriendelijk doch dringend naar de achteruitgang van je hoofd te sturen en bedenk alleen maar redenen waarom dit jou wél gaat lukken. Of vraag iemand om die vraag voor jou te beantwoorden. Jij kunt dit! Je moet het alleen nog gaan beseffen.

Heb jij nog goede tips voor zelfverzekerd overkomen?

Zelfverzekerd overkomen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 oktober 2019 op 6:52 am - Beantwoord

  Goede tips, had ik net nodig. Ik moet vooral erop letten dat ik niet te klein over mijzelf praat. Dat doe ik nog weleens merk ik. Hier ga ik zeker wel meer op letten.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:28 am - Beantwoord

   Goed dat je daar bewust op gaat letten! De manier waarop je over jezelf praat, kan echt heel erg helpen met hoe je je over jezelf voelt.

 2. Lisa 2 oktober 2019 op 6:58 am - Beantwoord

  Fijne tips. Hier een paar die er bij aansluiten: draag kleding die je al eerder gedragen hebt en experimenteer niet met nieuwe makeup. Zorg dat je op tijd bent. Kies niet voor thee als er drinken wordt aangeboden…waar moet je het theezakje laten.

  • Romy 6 oktober 2019 op 11:29 am - Beantwoord

   Goede tips! Stuk voor stuk ook dingen die ik heb ervaren. Inderdaad, zoiets als rode lipstick kan me juist onzeker maken in spannende situaties (zit het niet op mijn tanden?) en ook het theeprobleem is héél herkenbaar. Nu neem ik altijd maar water in lastige situaties. Dan weet ik ook zeker dat ik mijn mond niet brandt 😉

 3. Lianne 2 oktober 2019 op 7:27 am - Beantwoord

  Wat een mooie tips! Het klein over mezelf praten en die slechte houding heb ik helaas ook nog wel eens last van. Het is gelukkig wel al veel minder, maar af en toe ben ik nog onzeker ten opzichte van mensen die het in mijn ogen veel beter doen als ik. Goed idee om me daar meer bewust van te worden!

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:19 pm - Beantwoord

   Het kan inderdaad best lastig zijn als je het idee hebt dat anderen het beter doen of verder zijn, terwijl jezelf vergelijken met anderen eigenlijk altijd zonde is. Iedereen die nu misschien ver lijkt te zijn, is ooit begonnen waar je zelf ook begint 🙂

 4. Meaghan 2 oktober 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  De tips die je geeft zijn heel fijn. De meeste kende ik al, maar toch fijn als een reminder voor mezelf! Het lukt mij steeds beter om zelfverzekerd over te komen, maar na een een gesprek of dergelijke waarin ik mijzelf moest bewijzen, ben ik daarna meestal wel bekaf omdat ik voor mijn gevoel toch een soort masker op zet en een toneelstukje opvoer over hoe zelfverzekerd ik wel niet ben, terwijl ik dat van binnen soms totaal niet ben. Ik krijg ook van veel mensen feedback dat ik dan heel stevig in mijn schoenen stond, terwijl het voor mijn gevoel vaak heel veel moeite kost om dat te doen. Dat is echt nog wel mijn leerpunt, dat ik niet moet denken dat ik zelfverzekerdheid speel, maar dat ik het ook daadwerkelijk ben.

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

   Eigenlijk wel heel herkenbaar wat je beschrijft. Zelfverzekerd overkomen kan iets heel anders zijn dan je daadwerkelijk zelfverzekerd voelen. Ik geloof wel dat het helpt om je zelfverzekerd op te stellen dan je bent in sommige situaties. Dat is misschien een manier om er langzaamaan ook in te groeien je meer zelfverzekerd te voelen. Hopelijk kun je steeds wat meer voelen wat op anderen al wel overkomt. Dat verdien je! 🙂

 5. Sanne 2 oktober 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Ik vind die tip over niet te klein over jezelf praten heel waardevol. Dat is iets wat ik zeker doe, maar ook meteen iets waarbij ik nog nooit had stilgestaan dat dat eigenlijk helemaal niet zo handig is. Bij mij helpt een outfit en me voorbereiden verder het beste. Ik kan me vrij snel over situaties druk maken. Wat ook helpt is even met mijn vriend praten om alles te relativeren.

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:55 pm - Beantwoord

   Mannen kunnen dingen soms zo goed relativeren. Ik vind het in dat soort situaties inderdaad ook weleens fijn om met mijn broers, vader of vriend te sparren.
   Stoppen met klein over jezelf praten is iets waar mijn oud-werkgever me veel over heeft geleerd. Zij gaf het altijd expliciet aan als ik mezelf wat kleiner maakte dan ik was. Onwijs fijn! Ik ben nog steeds wel lerende daarin, maar het helpt al wel om je meer bewust te zijn van hoe je over jezelf praat.

 6. Naomi 2 oktober 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Vooral tip vijf is een nadenkertje voor me. En ja, tip één is heel herkenbaar. Hoe rotter ik voel, hoe beter de kleding. Niemand die ’t dan ziet.

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:56 pm - Beantwoord

   Dat doe je goed! Juist als je je even minder voelt, is goede kleding waarin je je fijn voelt superbelangrijk.

 7. bychristiana 2 oktober 2019 op 8:05 am - Beantwoord

  Niet te klein over jezelf denken en inderdaad al helemaal niet te klein over jezelf praten! Alhoewel dat nog best moeilijk is. Ik heb toevallig een artikel geschreven over tips om het bloggen leuk te houden, en daarin heb ik het ook over trots zijn op jezelf. Het is ZO makkelijk om jezelf te vergelijken met andere (grotere…) bloggers en dan maar denken dat jij eigenlijk niks voorstelt, terwijl we toch best wel trots op onszelf mogen zijn. Mooi artikel, en als altijd, met heel veel herkenbare dingen.

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:58 pm - Beantwoord

   Dat niet te klein over jezelf praten geldt zeker ook voor bloggers inderdaad. Ik vond jouw artikel daarover ook erg mooi. Het is heel verleidelijk om altijd te kijken naar mensen met meer volgers, (in je eigen ogen) betere artikelen, mooiere foto’s, etc. dan jij zelf. Dat terwijl iedere blogger trots mag zijn op haar blog.

 8. Jenn 2 oktober 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Goeie tips!

 9. Audrey 2 oktober 2019 op 9:04 am - Beantwoord

  Heel goede tips! Mijn aanvulling zou nog zijn: neem initiatief. Probeer zelf degene te zijn die zich als eerste voorstelt of de ander begroet, en blijf niet twijfelend of afwachtend staan.

  • Romy 6 oktober 2019 op 1:58 pm - Beantwoord

   Wat een goede tip! Een proactieve houding is, zeker bij bijvoorbeeld pitches en sollicitatiegesprekken, inderdaad een manier om zelfverzekerder over te komen dan je misschien bent.

 10. Ilona Wielinga 2 oktober 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips. Voor mij werkt de ‘fake it till you make it’ methode ook vaak goed. Als ik doe alsof ik volledig achter mijn idee/project sta, dan merk ik dat ik veel zelfverzekerder overkom. Ook al twijfel ik aan (kleine) dingen, als je zeker overkomt breng je dit ook over op de ander. En kleding waar je je goed in voelt helpt inderdaad ook enorm!

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:00 pm - Beantwoord

   Precies! Als je jezelf presenteert als heel zeker van je ideeën, dan helpt dat al enorm om ook zelf in je ideeën en plannen te geloven.

 11. Janne 2 oktober 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Extra tip: niet overal sorry voor zeggen. Daar heb je volgens mij al wel eens over geschreven. Ik merk dat ik véél sterker overkom als ik niet de oorzaak telkens bij mezelf leg, maar er wat meer “oké, kan gebeuren, wat doen we nu” over ben. Het kan voelen alsof je niet genoeg hebt gedaan, alsof je niet goed genoeg was, noem maar op, maar meestal heb je zat gedaan en ben je prima geschikt. Dat geloof je dan niet, maar je kunt op zijn minst doen alsof. Anderen zullen dan ook minder snel alles bij jou leggen, dus dan wordt jouw idee van “ik had het beter moeten doen” ook nog eens ontkracht.

  Oh en Romy, totaal ongerelateerd aan dit artikel, maar ik ga ook verhuizen! Ik heb een studio gevonden helemaal voor mezelf! Dat wordt nog wat, want ik ga naar meer dan de dubbele woonoppervlakte en ik woon op mijn huidige 12 vierkante meter al behoorlijk minimalistisch. Ik ben van plan om een schommelstoel te kopen en een dekentje voor op die stoel <3

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

   Wauw, je eigen studio! Wat ontzettend tof, zeg! Gefeliciteerd! Het klinkt als een ideaal plekje dat je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Geniet alvast van alle voorpret 🙂 Dat wilde ik even als eerste hebben gezegd 😉

   En over het artikel, je punt over stoppen met sorry zeggen is inderdaad een goede manier om zelfverzekerder over te komen. Door ‘sorry’ te zeggen voor dingen die eigenlijk niet jouw “schuld” zijn, maak je jezelf vaak kleiner dan nodig is.

 12. Lilian 2 oktober 2019 op 11:14 am - Beantwoord

  Hele goede tips heb je! Wat betreft punt 1, daar las ik een keer over dat je moet zorgen dat je elke dag mooie lingerie aan hebt, want ook al ziet niemand het, jíj weet dat je het draagt. Moet zeggen dat ik dat niet altijd doe haha.

  En 5 vind ik zóó moeilijk. Dat komt denk ik ook een beetje omdat we in een samenleving wonen waar ‘opscheppen’ of iets wat daar op lijkt niet hoort. En ik ben opgegroeid in Oost-Groningen en daar valt zelfs positief praten over je kind onder opschepperij. Maar ik probeer daar van los te komen 😉

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:04 pm - Beantwoord

   Goede lingerie dragen vind ik ook wel een goed punt. Ik kan me daar zeker wel wat zelfverzekerder door voelen, zelfs al weet niemand om me heen ervan.
   Het klopt trouwens wel wat je zegt dat we in Nederland (en zeker buiten de Randstad waarschijnlijk) min of meer aangeleerd krijgen dat “opscheppen” niet hoort. Dat terwijl positief over jezelf of je kind praten, eigenlijk iets heel anders is dan opscheppen.

 13. Shirley 2 oktober 2019 op 1:55 pm - Beantwoord

  Hele goede tips, vooral ‘niet te klein praten over jezelf’. Op je houding letten is ook een hele effectieve tip. Ik zit vaak aan mijn haar en probeer daar bij belangrijke (zakelijke) afspraken wel echt op te letten. Met mijn armen over elkaar zit ik heel lekker, maar ziet er natuurlijk niet zo heel open uit. Door op dat soort kleine dingen te letten, kun je een groot verschil maken. Ik wilde hier nog ‘denk ik’ in verwerken, maar ik volg meteen je tips op en laat het achterwege.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:05 pm - Beantwoord

   Precies! Dat soort kleine dingen kunnen al enorm helpen om zelfverzekerder over te komen. Ik heb zelf vaak de neiging om mijn handen onder tafel te houden. Dat ziet er alleen nogal terughoudend uit. Daarom let ik er bij zakelijke afspraken nu altijd op dat ik mijn handen op tafel leg. Voelt nog een beetje onnatuurlijk, maar ziet er vast wat proactiever uit 😉

 14. Els 2 oktober 2019 op 6:39 pm - Beantwoord

  wow, hier heb ik nu echt wat aan! Echt een goed artikel! Punt nummer 5 is iets kleins waar ik echt op moet letten.

 15. Amy 2 oktober 2019 op 9:38 pm - Beantwoord

  Wat een mooie tips Romy! Goed op je woordgebruik letten is een hele belangrijke inderdaad. En wat mij altijd helpt: goed voorbereiden. Als ik vooraf helder heb wat mijn doel is tijdens een gesprek / presentatie / vergadering, dan helpt dat enorm.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:10 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Je goed voorbereiden helpt echt om zelf meer in je verhaal te geloven en het daarmee ook zelfverzekerder te brengen.

 16. Nikita 2 oktober 2019 op 10:27 pm - Beantwoord

  Wat bij mij betreft is een goeie outfit waar ik me goed in voel al goud waard. Sommige vrouwen voelen zich mooier en beter als ze een jurkje aantrekken en hakken aandoen net als jij. Maar laat mij lekker in mijn favoriete jeans en daaronder mijn All stars rondlopen en een shirtje. Daar voel ik me het beste in en dat straal je dan ook uit. Vooral in het begin van mijn huidige job (niet dat ik nu al expert ben, dat kan ook nog niet) heel onzeker en ik was bang dat ik een slechte werknemer was en een slechte collega. Maar dat ben ik niet. Ik ben ook geen meisje dat net op de wereld komt of net van de middelbare komt. Ik ben gegroeid en een heel ander persoon geworden die volwassen is. Met een eigen job, inkomsten en eigen beslissingen. En iemand die haar leven terug aan het optrekken is na vele zware jaren en na een bijna burn-out. Mensen zien dat als iets dat zo normaal is. Maar dat is het niet. Ik heb geen aanstelleritis. Maar het is niet altijd gemakkelijk om met psychische problemen en vermoeidheid ’s morgens uit je bed te springen en aan de dag te beginnen. Het is ook niet gemakkelijk om na een periode van stilzitten je leven terug op te bouwen. Maar kijk, ik heb nu vijf werkdagen gehad die voor mij vrij lang waren en sommige waren best wel druk. En ik sta nog overeind. Ik heb wel spierpijn en ik ben heel moe, maar I did it 🙂

  Dus als ik eens zelfvertrouwen tekort heb, dan denk ik gewoon terug aan de dingen die ik heb doorstaan en de dingen die ik ni doorsta. Dat dat een kracht is die ik bezit en dat dat me een mooi mens maakt. Mijn vertrouwenspersoon zei ooit eens dat ik niet mag vergeten van waar ik kom, van een bang vogeltje naar de vrouw die ik nu ben. Hij heeft gelijk, al moest ik me dat eerst realiseren. Maar het is zo. Van dat breekbare meisje dat in 2015 in de les zat, zonder tekenervaring en vertrouwen is bijna niks meer over. Ik heb een tekenstijl opgebouwd waar ik heel blij mee ben en mijn zelfvertrouwen is aan het ontwikkelen. En daarnaast ben ik gestopt met vechten met mezelf en ben ik vriendinnetjes geworden met de persoon die ik ben. Ook een belangrijke factor in het leven. Wat trouwens ook een tip is die bij dit lijstje kan. Accepteer wie je bent, met je tekortkomingen en talenten. Want hoe sneller jij jezelf accepteert en ervan overtuigd bent dat je perfect bent zoals je bent, hoe minder een pinnige opmerking je van de wijs kan brengen.

  • Romy 6 oktober 2019 op 2:17 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je uit de enorme weg die je hebt afgelegd veel kracht en zelfvertrouwen kunt halen. Je mag absoluut heel erg trots zijn op de grote ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt. Je hebt het heel mooi verwoordt en ik weet zeker dat jij ontzettend ver gaat komen. Je hebt al zoveel doorstaan en bent al zo veel te boven gekomen. Jij komt er wel!
   Prachtige tip als toevoeging trouwens! Geloven in jezelf en jezelf accepteren is inderdaad een heel belangrijk punt om je niet zomaar uit het veld te laten slaan.

   • Harma 7 oktober 2021 op 10:03 pm - Beantwoord

    Dank je wel Nikita, als ik dit zo lees heb je heel wat moeten doorstaan en kan alleen zeggen Wauw wat ben je een Powervrouw!
    Dit geeft me ook weer de tools om door te gaan, voel me nu niet bepaald erkend door sommige mensen en heb ook het gevoel dat ze me klein houden en niet serieus nemen alleen omdat ik niet de grote mond heb die zij hebben en moeilijk uit mijn woorden kom bij hun.
    Ga er dus nu met 100% er tegen aan dankzij jou woorden bedankt!

    Groetjes Harma

 17. Rian 5 oktober 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  Ontzettend goede tips! Helemaal mee eens en ben ze aan het toepassen. Het maakt in ieder geval voor mezelf al direct een heel verschil.! Dankjewel!

 18. Giovanna Jansen 8 oktober 2019 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat een goeie tips! Ik hoorde mijzelf afgelopen zaterdag op een verjaardag tegen iemand, die oprecht geïnteresseerd was, onbedoeld klein over mijzelf (mijn freelance werk) praten… oeps. Ik ga “een beetje” en “denk ik” maar gauw uit mijn vocabulaire halen, in ieder geval als ik over mijzelf en mijn onderneming praat. 🙂

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Het is zeker de moeite waard om op je woordgebruik te letten als je over jezelf of je onderneming praat. Het is zo zonde als je jezelf kleiner maakt dan nodig is.

Recente blogs

Simpele speltbowl met rode biet, zoete aardappel & falafel

28 juni 2023|Recepten|

Heb je nauwelijks tijd om te koken, maar snakt je lege maag wel naar een voedzame maaltijd? Dan is deze simpele spelt bowl sowieso een uitkomst! Het maken ervan is niet veel meer werk dan een heleboel groenten op een bakplaat gooien met net zo veel kruiden, de groenten in de oven roosteren en ze vervolgens met falafel en een zelfgemaakte tahin-dressing serveren. Zo kun je, terwijl de oven het werk voor je doet, een tijdje van je welverdiende rust genieten en heb je daarna een lekkere maaltijd om de honger mee te stillen. En het is nog een vrolijk uitziende maaltijd ook met alle gezellige kleuren bij elkaar! Wat wil je nog meer?