Wat zit er in mijn survivalkit voor de herfst?

24 okt 2017 | Lifestyle | 37 reacties

De herfst is de periode van vallende blaadjes, cocoonen onder een dekentje en genieten van de regen die tegen de ramen tikt. Maar ook betekent de herfst dat de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de files weer opdoemen. Een paar dingen die voor mij helaas geen reden tot een vreugdedansje zijn. Toch zit ik in de herfst gelukkig niet mokkend op de bank. Met een goed survivalpakket is de herfst namelijk ook prima door te komen. Benieuwd welke items er in het ‘Help-Romy-de-herfst-door-pakket’ zitten? Ik laat je 7 producten zien waar ik niet zonder kan in de herfst.

musthaves voor de herfst

Geurkaarsen

Voor geurkaarsen hoeft het geen herfst te zijn, maar ik vind het wel extra leuk om kaarsjes aan te steken als het vroeg donker is. Voor mij trouwens geen kaneelgeur of winterse luchtjes, maar juist iets fruitigs of vanillegeur. Daar maak je me altijd blij mee. Grappig detail: mijn mooie geurkaarsen brand ik bijna nooit op, omdat ik dat zonde vind. Wij hebben meestal een aantal aparte ‘minder mooie’ kaarsen staan die we wél durven op te branden.

musthaves voor de herfst

Enkellaarzen

Zonder enkellaarzen kom ik in de herfst de deur bijna niet uit. Als rasechte koukleum zal je mij in de herfst niet vaak op sneakers zien lopen. Nee, mijn voeten hebben behoefte aan iets warmers en het liefst een stukje van mijn benen ook. En dus, enkellaarsjes it is! Vooral mijn laarsjes met een warm (nep)bontkraagje (tweedehands gekocht voor € 3,50!) zijn hier favoriet. Ik lééf het liefst in die dingen. Mijn best bestede € 3,50 van de afgelopen tijd!

musthaves voor de herfst

Sjaals

Naast koude enkels heb ik het ook niet zo op met een koude nek. Het liefst zou ik me bij koude temperaturen hullen in een skipak met ingebouwde thermostaat, maar bij gebrek daaraan doet een sjaal gelukkig ook wonderen. Als ik de deur niet uit hoef, houd ik mijn sjaal zelfs binnenshuis nog weleens om. Joh, die dingen zitten gewoon heerlijk! En voor mij bestaat er ook niet echt iets als ‘té warm’.

musthaves voor de herfst

Thee (in XXL-mokken)

In mijn survivalpakket voor de herfst mag ook thee niet ontbreken. Er gaat niets boven mijn handen opwarmen aan een grote Blond Amsterdam-mok met de lekkerste smaakjes thee. Ja, bij voorkeur geen kleine kopjes thee voor mij. Overigens maak ik niet echt onderscheid tussen de theesoorten die ik drink in de zomer, herfst en winter. Zo drink ik gerust Autumn Storm-thee in de zomer en zit ik in de herfst nog lekker aan de groene thee met kokos. Moet kunnen, toch?!

musthaves voor de herfst

Leesvoer

De herfst is natuurlijk het perfecte seizoen voor een boswandeling, paddenstoelen spotten of blaadjes rapen. Toch spelen mijn herfstachtige dagen zich ook vaak binnen af, bijvoorbeeld met wat leeswerk. Boeken lezen doe ik helaas niet zoveel als ik soms zou willen. Maar als ik het doe, dan vind ik de herfst daar het perfecte seizoen voor. Het liefst doe ik dat weggekropen onder mijn warme dekens om dan voor het slapengaan eigenlijk net iets te lang door te lezen in een echte page-turner. Deze herfst wil ik dan ook echt eens tijd gaan maken voor het boek Huidpijn.

musthaves voor de herfst

Zomers parfum

Dit item is misschien een vreemde eend in de bijt. Want wat doet een zomers luchtje op een lijstje met musthaves voor de herfst? Tja, dit kokosgeurtje vind ik gewoon heerlijk en herinnert me ook in de herfst nog een beetje aan de zomer als ik het draag. Ik blijf toch een zomerliefhebber en grijp dan ook graag elke kans om de zomer te verlengen met beide handen aan. En één spray kokosparfum is dan in ieder geval een stuk goedkoper dan een last-minute naar de zon boeken om dat zomergevoel vast te houden…

musthaves voor de herfst

Iets om te smeren

In het najaar heb ik, net als veel anderen, sneller last van een droge huid. Lang leve de body butters, douchegels en bodylotions om daar iets aan te doen! Ik ben niet zo’n trouwe smeerder en vergeet nogal eens om de fijne producten die ik in de kast heb staan daadwerkelijk te gebruiken. Het najaar is een goede reden om mijn huid weer te verwennen met voedende producten. Een daarvan is deze grote fles douchegel van Treacle Moon. Laat mijn ‘vanillemomenten’ maar komen deze herfst!

Welke product mag niet ontbreken in jouw survivalkit voor de herfst?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

37 Reacties

 1. Marije

  Body lotion en goede huidverzorging is voor mij echt essentieel in de herfst. Oh ja, en boeken, dekentjes en thee natuurlijk.

  Antwoord
 2. Shirley

  Ik draag onder mijn jurkjes vaak thermoleggings, zo lekker warm. Verder vind ik als het nog kouder wordt een echt goede winterjas ook een musthave. Vroeger droeg ik altijd dunne wollen jassen, maar nu ga ik voor echt warm en dat maakt de kou veel comfortabeler.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, een goede winterjas is zijn geld ook meer dan waard! Ik ben zo blij dat ik dit jaar een echt mooie en hele dikke winterjas heb gekocht. Die draag ik al vanaf de eerste kou in oktober met veel plezier :) Naar thermoleggings ga ik ook eens op zoek! Thanks voor de tip!

   Antwoord
 3. Darina

  Wat een heerlijke items! Vooral het kokosgeurtje. Ik drink ook heeel veel thee in de herfst en kan niet zonder mijn warme laarsjes.

  Antwoord
 4. Rosita Elise

  Grappig om te zien dat we dezelfde dingen nodig hebben! Blond Amsterdam mokken zijn hier ook echt favoriet! En eigenlijk drink ik het hele jaar door groene thee. Ook lezen Love it!

  Liefs!!!

  Antwoord
 5. kimmetjekims

  Oeeeh, hier kan ik wel mee instemmen! Wat een fijne producten zeg. Vooral zo’n lekker bakje thee, mm!

  Antwoord
 6. Sam - singlereadytomingleblog

  Ik wil Huidpijn ook echt al lang eens lezen! Ik lees wel meer in zomer op vakantie, al is dat in de herfst natuurlijk ook heel gezellig. Ik ben onlangs ook terug begonnen met nog tien minuutjes lezen voor ik ga slapen. Vroeger spendeerde ik die tijd nog op mijn laptop, maar dat probeer ik nu minder te doen :-) Ik ben volgens mij ook de enige persoon op aarde die vanille geen goede geur vindt haha!

  Antwoord
  • Romy

   Je inspireert me om ‘s avonds mijn laptop ook eens in te ruilen voor een boek. Ik val zelf nog net niet op mijn laptop in slaap, haha. Maar een boek is gewoon een stuk rustgevender om de dag mee te eindigen. Ik ben benieuwd wat jij van Huidpijn vindt als je binnenkort kans ziet om het te lezen :)

   Antwoord
 7. Loes

  Ah heerlijke producten! Thee en sjaals staan sowieso ook op mijn lijstje, net zoals lekkere truien, dekentjes en fluffy sokken!

  Antwoord
 8. Marieke

  Helemaal eens met je lijstje! Hoewel ik meer een koffieleut ben, drink ik ook graag thee in de herfst. Zeker met regenachtig weer!

  Antwoord
 9. Madelon

  Wat een leuke post en heerlijke producten ook! Thee staat sowieso ook op mijn lijstje, hoewel ik op koude dagen ook steeds meer zin heb in lekkere warme chocomelk. En appeltaarten, het liefst zelf gebakken. Verder zijn warme truien en sweaters onmisbaar in mijn survivalkit.

  Antwoord
  • Romy

   Oeh ja, warme truien of sweaters zijn ook altijd goed! En de combinatie van thee, appeltaart en die warme trui is natuurlijk ook niet verkeerd :)

   Antwoord
 10. Mevrouw Marloes

  Wat niet mag ontbreken? Thee, deken, chocolademelk met slagroom, Netflix, appeltaart, truien en kaarsen, hahah! O ja, en een verwarming.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, heel compleet lijstje zo! En een verwarming is inderdaad ook nogal onmisbaar in het najaar ;)

   Antwoord
 11. EmilyLotus

  Mooi lijstje. :)
  Ik vind zelf de herfst zo fijn. Ik brand in de zomer ook kaarsjes, maar in de herfst is het toch veel sfeervoller. Ik vind het heerlijk om weer een trui aan te kunnen trekken, regendruppels op de ramen, extra genieten van thee…

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn om te horen dat jij zo kunt genieten van de herfst! De herfst heeft inderdaad ook wel zijn fijne kanten. Mijn favoriete seizoen is het niet, maar ik ben de herfst wel steeds meer gaan waarderen :)

   Antwoord
 12. Marloes

  Haha een skipak met ingebouwde thermostaat! Dat zou mij ook wel wat lijken ja! Ik leef tegenwoordig in die fluffy sokken van de Primark en gebreide vesten. Ook mijn overknee laarzen zijn echt lifesavers voor als ik naar buiten ga.

  Antwoord
  • Romy

   Zo te horen lijken onze herfstproof kledingstijlen wel wat op elkaar :) Fluffy sokken moet ik ook snel weer eens aanschaffen. Dat maakt de herfstachtige en winterse avonden al zoveel fijner!

   Antwoord
 13. Iris

  Wat een heerlijke producten! Die treacle moon vind ik ook echt zo lekker!! En leuk die laarsjes!

  Antwoord
 14. Veronique

  Lekker!
  Hier ook een koukleum.. laarzen, truien en dikke vesten! Heerlijk!

  Antwoord
 15. Johanne

  Warme schoenen! Ik moet, moet, moet nog warme schoenen kopen. Ik heb nog wel twee paar die ik een paar jaar geleden heb gekocht, maar die passen lang niet overal bij. Heb net een hele mooie nieuwe winterjas gekocht, ook echt een must voor mij. Heb jarenlang in een lelijke jas rondgelopen, dus het werd nu eens tijd voor een mooie! Ik brand geurkaarsen overigens ook nooit omdat ik het zonde vind, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die kaarsjes onopgebrand laat staan ;) En een winterjas is inderdaad ook echt een must! Ik leef zo’n beetje in de fijne, dikke winterjas die ik laatst heb gekocht. Zelfs begin oktober droeg ik die al volop ;)

   Antwoord
 16. Kaylin

  Ik hou ervan om fluffy warme sokken aan te trekken wanneer ik mijn pyjama aandoe. Mijn warme dekentje ligt ook al enkele weken bovenop het gewone beddengoed en geurkaarsen kun je hier ook vinden!

  Antwoord
  • Romy

   Yay voor warme sokken, pyjama’s en dikke dekens inderdaad! Die maken de koude avonden ook al zoveel fijner :)

   Antwoord
 17. Kirsten

  Wat een mooie lijst! Thee is voor mij inderdaad ook onmisbaar, net zoals fleecedekentjes en lekker warme sokken. Oh, en warme appeltaart met kaneel als vieruurtje ;)

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk! De warme sokken moet ik ook snel weer eens aanschaffen. Heerlijk vind ik het om daar de hele herfst en winter op te lopen!

   Antwoord
 18. Nikita

  Mijn herfst-survivalkit komt wel een beetje overeen met de jouwe. Veel boeken (hoewel dat niet echt voor de herfst is maar standaard om survivalkit), veel warme kleding, fluffy pyjama en lekkere warme thee! Kaarsjes vind ik ook wel leuk, maar ik maak het veel te weinig gezellig met kaarsjes. En das zonde want als ik zo een gezellig hoekje voor mezelf maak en ik bij ga lezen, weet ik dat ik daar waarschijnlijk wel echt blij van zal worden. Gewoon door de aanblik van de kaarsjes en de lekkere geur natuurlijk! Een ding wat wel verschilt is de schoenen. Ik draag zomer en winter sneakers. Gympen, dus de all-star achtige soorten. Ik heb een obsessie met die schoenen, niet omdat ze mode zijn of zo duur zijn (want het paar dat ik momenteel het vaakst draag heb ik zelfs ooit gekregen omdat de dochter er niet meer in paste). Ik hou van die schoenen, we hebben allemaal een soort schoenen waar we een zwak voor hebben. En ik geef toe, als het stevig vriest is dat niet altijd ideaal, maar daar heb ik aan leren wennen. Als ik in de winter of herfst ineens laarsjes of warmere schoenen zou aandoen, zou ik me niet op mijn gemak voelen. Ik ben een meisje van t-shirt (in dit geval wel trui erbij), jeans en gympen. En wat ook bij mijn kit hoort: vitamine D-supplementen. Want ik heb ieder jaar een winterdip, en ik vertel je niet dat dat ineens alles oplost, maar het helpt wel. Dan ben ik net iets sterker ;) Maar ik zit sinds dit jaar zo goed in mijn vel (naast de onzekerheid dan soms, maar dat nemen we erbij) dat ik deze winter die winterdip gewoon keihard ga verslaan. En als dat een dagje niet lukt is dat ook oke ;) Nu ik mijn reactie zo herlees moet ik lachen, ik weet ook bij elke blogpost er wel iets bij te vertellen over het leven of over psych & mind, maar dat vind ik wel leuk haha

  Antwoord
  • Romy

   Ik vind het maar knap dat je ook in de winter op sneakers rondloopt. Maar ik kan me voorstellen dat het na een tijdje wel went en het is dan alleen maar fijn dat je ook in de winter op je favoriete schoenen kunt lopen :)
   Wat fijn om te horen dat je zoveel baat hebt bij de vitamine D-supplementen! Ik kan me voorstellen dat dat een fijne verlichting geeft in een tijd waarin er weinig licht is. En alleen maar zo mooi dat je dit jaar de winterdip wel denkt te kunnen aangaan. Je mag echt heel trots zijn op waar je nu staat.
   Enne, ik vind het trouwens alleen maar leuk dat je zo uitgebreid en vanuit je persoonlijke situatie reageert! :)

   Antwoord
 19. Irene

  Bij mij zitten er een dekentje in, warme chocomel, boeken, een dikke sjaal en dikke pulls. M’n voetjes moeten ook altijd warm hebben maar ik heb sneakers met een pelsje in dus dat komt helemaal goed. Al ben ik ook wel fan van laarsjes!

  Antwoord
 20. Sara | MevrouwMiauw

  Zo gaaf om te zien hoe jij altijd van die ontzettend leuke artikelen weet te verzinnen. En ik vind je schrijfstijl ook altijd zo fijn. Ik kom ook echt niet het huis uit zonder sjaal. Ook op het werk pak ik geregeld mijn sjaal. Ik ben ook zo’n enorme kouwkleum. Bah!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel :)
   Als koukleum zijn de herfst en de winter helaas niet altijd een feestje, maar gelukkig doet een sjaal vaak wonderen. Het liefst draag ik mijn dikke sjaal ook echt de hele dag door.

   Antwoord
 21. Iris

  Wat een fijn lijstje, ik ben helemaal voor sjaals, enkellaarsjes en boeken met een warme mok thee in mijn handen. Ja, herfst is fijn <3

  Antwoord
  • Romy

   Oeh ja, die combinatie van al die dingen is al helemaal goed! Zo is de herfst een klein feestje op zich <3

   Antwoord
 22. Rachel

  Wat een heerlijke lijst zeg ik ben ook gek op boeken en sjaals!

  Antwoord
 23. Jessica J.

  ‘Té warm’ staat ook niet in mijn woordenboek, haha! Ik kan me volledig vinden in jouw lijstje. :-)

  Antwoord
 24. Anna

  Wat een fijne essentials! Huidpijn is echt een heel spannend boek trouwens, die had ik in een dag uit! Ik ben ook dol op warme sjaals, ik kan er gewoon niet zonder.

  Antwoord
  • Romy

   Je maakt me alleen maar nóg nieuwsgieriger naar Huidpijn. Het lijkt me ook echt een heel gaaf boek.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs