Zelf ben ik altijd erg nieuwsgierig naar hoe andere mensen hun dag indelen. Vooral naar ochtendroutines ben ik altijd benieuwd, omdat de ochtend mijn favoriete onderdeel van de dag is. Al is het alleen al vanwege de grote kop thee en mijn fijne blogrondje. Daarom leek het me leuk om je eens een kijkje te geven in hoe mijn (ietwat volle) ochtend eruitziet sinds ik op kantoor werk. Dit is wat ik doe tussen het moment dat de wekker gaat en het moment dat ik mijn computer opstart op werk.

mijn ochtendroutine vaker vrolijk

 • Avond van tevoren. Ik doe altijd al wat voorwerk voor mijn ochtendroutine de dag van tevoren. Ik stel namelijk altijd alvast een to do list op waarin ik voor mezelf op een rijtje zet wat ik allemaal wil doen voordat ik naar werk ga. Vaak zijn mijn to do lists net iets te lang, maar de overgebleven dingen bewaar ik dan voor de avond.
 • 6.20 uur. Vervolgens begint mijn ochtend om 6.20 uur. Een beetje een vreemde tijd, maar ik vind kwart over zes zo vroeg klinken en met half zeven opstaan red ik het net niet. Dus vandaar. Vaak snooze ik nog wel één keer en geniet ik nog 5 minuten langer van mijn (te) fijne bed.
 • 6.25 uur. Als ik mijn bed uit stap, is het eerste wat ik doe naar de badkamerspiegel lopen om mijn haar nat te maken. Helaas ben ik niet zo iemand die gezegend is met de perfecte out of bed-look. Nee, pas een paar minuten later is mijn haar een beetje toonbaar.
 • 6.30 uur. Dan wandel ik met mijn nog slaperige hoofd naar beneden om de laptop open te klappen. Eerst beantwoord ik mijn mail, wat vaak niet zoveel tijd kost. Ook plaats ik een berichtje op de Facebook-pagina van het scrapbookmerk waarvoor ik de social media bijhoud.
 • 6.40 uur. Vervolgens ga ik aan de slag voor mijn eigen blog. Ik begin altijd met checken of mijn eigen artikel goed is geplaatst en promoot het dan op Twitter en Facebook. Ook probeer ik elke ochtend een foto op Instagram te uploaden met een tekst erbij. Die heb ik vaak al de avond van tevoren uitgezocht.
 • 6.55 uur. Daarna begin ik met mijn favoriete onderdeel: mijn blogrondje. Onder het genot van een kop thee natuurlijk. Ik lees via Bloglovin een aantal blogs die ik volg en laat op een aantal artikelen een reactie achter. Vaak kom ik niet aan alle blogs toe, dus laat ik een aantal tabbladen openstaan om ’s avonds alsnog te lezen.
 • 7.25 uur. Vaak ben ik zo enthousiast aan het reageren op blogs, dat ik me een beetje moet haasten met omkleden, tandenpoetsen en opmaken. Dit doe ik dan ook meestal in een sneltreinvaart. Ook mijn tas inpakken is iets wat ik vaak nog snel doe. Tijd om de deur uit te gaan!
 • 7.40 uur. Als ik even later in de bus zit, klap ik vaak mijn laptop weer even open om in Word aan een blogbericht te werken. Dat vind ik altijd heerlijk om te doen tijdens een busrit (ook deze blog is in de bus tot stand gekomen!). Als ik echt moe ben, doe ik dat trouwens niet. Dan pak ik er een boek bij of scroll ik wat op mijn mobiel.
 • 8.30 uur. Mijn werk is gelukkig niet zo ver bij mij vandaan en de reis is prima te doen. Als ik op werk aankom,  start ik mijn computer op, drink ik (alweer!) een kop thee en ga ik aan de slag. De dag is begonnen!

Hoe laat sta jij meestal op ’s ochtends?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 27 juni 2017 op 6:16 am - Beantwoord

  Ik begin mijn ochtend ook altijd met blogs lezen en mijn eigen blog promoten . Grappig om te lezen dat jouw routine heel veel op de mijne lijkt.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat we bijna dezelfde ochtendroutine hebben! Je bent inderdaad ook vaak een van de eersten die op mijn blogs reageert 🙂 Altijd een feestje om bij het wakker worden al een reactie van jou op mijn blog te zien 🙂

 2. Darina 27 juni 2017 op 6:47 am - Beantwoord

  Ik sta om 5.45 (!) uur op en ga om 6.30 uur de deur uit. Tijdens het ontbijt promoot ik mijn blog en upload een foto op Instagram. Tijdens de reis naar het werk lees ik blogs en laat ik een reactie achter.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is al vroeg! Petje af hoor! En heerlijk om op weg naar werk de dag nog met blogs te beginnen 🙂

 3. Neverdullmoments 27 juni 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Haha wat een leuke routine! As we speak ben je dus je blogrondje aan het doen, leuk!

  Mijn routine: 07:00 de wekker, tot 07:15 blog bekijken, staat hij netjes? Op Instagram kijken en daarna een paar blogs lezen, waaronder deze! 07:15 tot 07:50 douchen, aankleden, opmaken en dan hup in de auto!

  • Romy 27 juni 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

   Wauw, dat doe je snel! En ik vind het een eer dat ik deel uit mag maken van jouw ochtendroutine 🙂

 4. Claire 27 juni 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  Aahh wat leuk! Ik ben nog een beetje bezig met het creëren van een nieuwe ochtendroutine dus dit is heel fijn om te lezen haha. Knap dat je zo vroeg van tevoren opstaat!

  • Romy 27 juni 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad even zoeken als je net aan een baan begint. Bij mij helpt het dus heel erg om ver van tevoren op te staan, zodat ik ruim de tijd heb voor alles ’s ochtends. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat ziet zitten ’s ochtends vroeg 😉

 5. Maaike 27 juni 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Ik ben totaal geen ochtend mens. Maar merk wel steeds meer dat wanneer ik Sochtends wat meer tijd heb, ik me wel beter voel. Echte routine, naast de kinderen klaar maken voor school, heb ik ook niet echt. Wel vind ik het fijn om de krant al een beetje te lezen. En steeds vaker lees ik Sochtends ook blogs 🙂

  • Romy 27 juni 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Ja, het kan echt fijn zijn om ’s ochtends rustig de tijd te hebben om dingen gedaan te krijgen. Ik vind het zelf heerlijk om beneden te zijn voordat er iemand anders wakker is. Ik kan me wel voorstellen dat de ochtenden met kinderen al helemaal best stressvol verlopen. Ik heb zo het vermoeden dat, mocht ik ooit kinderen krijgen, mijn routine ook wel iets minder gestructureerd zal zijn 😉

 6. Ayla 27 juni 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Oh! Nu snap ik waarom jij altijd als eerste comment overal onder staat! 😉 Ik zat gisteren nog te twijfelen of ik mijn post voor vandaag om 6 of 7 uur zou inplannen en toen dacht ik nog ‘Wie leest er nou blogs voor 7.00 uur?!’ Jij dus! (Oke bijna!)
  Mijn ochtendroutine duurt altijd heel lang, ik ben mega traag ’s ochtends. Ik sta dus met Jan om 7.00 uur op, terwijl ik pas om 9.00 uur naar mijn werk ga. Een boogrondje vind ik ook heerlijk ’s ochtends, maar ik heb lately ook gemerkt dat ik het fijn vind om ’s ochtends zelf te schrijven. Daarnaast wil mijn hele roedel dieren eten/aandacht in de ochtend en maak ik vaak het ontbijt voor ons beiden.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest hard lachen om je reactie. Ik ben inderdaad een van die vroege vogels die de blogs die om 7 uur zijn geplaatst vaak niet eens kan lezen ’s ochtends 😉
   Ik kan me voorstellen dat zo’n lange ochtendroutine ook wel heel fijn is. Toen ik nog thuiswerkte, deed ik dat ook altijd. Heerlijk vond ik het om 2 uur rustig aan te doen. Helaas is dat nu niet mogelijk, tenzij ik net na 5 uur opsta 😛 Maar in het weekend houd ik dat trage opstaan met blogs er altijd lekker in 🙂

 7. Nathalie 27 juni 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een fijne ochtendroutine!
  Knap dat je altijd zo vroeg opstaat om tijd vrij te maken voor artikeltjes!
  Ik lees ze altijd onderweg in de trein of metro. 🙂

  Liefs, Nathalie

  • Romy 27 juni 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Blogs lezen is ook een fijne manier om de rit naar je studie of werk door te komen inderdaad 🙂 Soms lees ik in de bus ook nog snel een paar blogs. Altijd een fijne start van de dag!

 8. yvonne 27 juni 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Ontbijt jij niet dan?

  • Romy 27 juni 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

   Jawel, hoor 😉 Elke dag tijdens mijn blogrondje met een kop thee erbij.

 9. Simone 27 juni 2017 op 9:27 am - Beantwoord

  Op dit moment heb ik nog even geen werk, en slaap ik uit tot half 9. Mijn wekker hoef ik niet eens te zetten, ik word dan gewoon vanzelf wakker. Mijn ochtendroutine zou redelijk gelijk zijn. Al kijk ik soms een vlog tijdens het ontbijt en de andere keer lees ik wat blogs.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Vlogs kijken bij het ontbijt lijkt me ook een fijne manier om wakker te worden! Zelf doe ik dat vaak ’s avonds bij een kop thee. Heerlijk om gewoon even naar iemand anders te luisteren en te kijken, vind ik altijd. En wat fijn dat je gewoon uit jezelf altijd om dezelfde tijd wakker wordt!

 10. Sandra 27 juni 2017 op 9:43 am - Beantwoord

  Leuk idee om een blog te schrijven over je routine in de ochtend! Ik ben vaak om 8 uur wakker. Dat gaat eigenlijk automatisch haha, daar hwb ik geen wekker meer voor nodig. :p Verder kijk ik ’s ochtends wat vlogs en lees ik vaak ook blogs. Net als jij open ik er een aantal en op de rest reageer ik dan later op de dag. 🙂

  • Romy 27 juni 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Oh wauw, goede biologische klok dus 🙂 En grappig om te horen dat ik niet de enige ben die in een keer heel veel blogs opent en daar dan ’s ochtends of ’s avonds op reageert. Soms heb ik zoveel tabbladen opstaan van dingen die ik leuk vind om nog te lezen dat ik zelfs het tabblad van mijn e-mail niet meer kan vinden 😛

 11. Shirley 27 juni 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een uitgebreide ochtendroutine. Ik sta meestal om half 7 of 7 uur op. Ik stap dan in de bus om kwart over 7 of kwart voor 8. Ik heb niet echt een ochtendroutine. Nog even in bed blijven liggen, aankleden en de deur uit. Onderweg naar mijn werk lees ik blogs, social media en soms een boek. Ontbijten doe ik meestal pas op mijn werk. Het lijkt me echt heerlijk om wat dichterbij huis te werken.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Wauw, dat doe je best snel dan ’s ochtends! Het lijkt me best lastig om ver te moeten reizen naar je werk, maar zo te horen vermaak je je gelukkig wel onderweg. Ik ben zelf echt heel blij dat ik minder dan een uur of te reizen. Het is precies genoeg om even wakker te worden en bijvoorbeeld te bloggen, maar ook niet zo lang dat ik moe word van de reis 😉

 12. Loes 27 juni 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen hoe jij je dag begint! Ik sta altijd lekker op tijd op, want ik vind het fijn om rustig op te starten. Ik geef mezelf dus ook altijd minstens een kwartier/half uur om lekker op te starten met youtubefilmpjes, thee en mijn ontbijt. Heerlijk vind ik dat! Als ik die tijd niet heb, begin ik mijn dag ook super gestresst.

 13. Johanne 27 juni 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Jeetje, wat gestructureerd! Heerlijk, haha. Ik ben echt niets waard ’s ochtends, dus vind dit echt heel bewonderenswaardig. Ik wilde dat ik zo was, maar ik ben het niet ;-). Mijn eerste wekker gaat altijd om 6.30 (die van mijn vriend een uur eerder, dus soms ben ik alweer half levend), maar ga er om 7.00 uur uit. Het eerste dat ik doe is Instagram checken, puur omdat ik dat heel ontspannend vind en mijn hoofd nog niet veel aankan. Dan spring ik uit bed, maak ik mezelf op, poets ik mijn tanden, knuffel ik met Buttons, pak ik mijn eten en vlieg ik om 7.30 de deur uit. Vanmorgen moest ik nog een hele salade in elkaar flansen, dus dat duurde per ongeluk wat langer. Niet gestructureerd dus 😀

 14. Donna 27 juni 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Wow! Wat ben jij al productief voordat je naar je werk gaat. Ik probeer altijd een uur voordat ik moet vertrekken op te staan, dus dat ligt er altijd een beetje aan hoe laat ik weg moet. Ik krijg echter niet altijd al zo veel gedaan in de ochtend, haha.

 15. Merel 27 juni 2017 op 11:40 am - Beantwoord

  Wauw wat knap dat je al zo productief bent in de ochtend! Ik moet zeggen dat ik ook alles al ingepland heb staan in de ochtend om op de social kanalen live te gaan en in bed gooi ik ook nog mijn instagram post eruit. Verder is het vooral nog even rustig opstaan, mediteren en off to work 🙂 leuk om dit te lezen! Liefs, Merel

  • Romy 27 juni 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Goed idee eigenlijk om de dag op die manier echt heel rustig te beginnen. Ik kan me voorstellen dat je dat een fijn gevoel geeft aan het begin van de dag, zeker in een tentamenweek bijvoorbeeld. Dat op tijd opstarten vind ik ook altijd heerlijk. Er gaat voor mij niets boven ’s ochtends alvast beneden zitten terwijl de rest nog slaapt.

  • Romy 27 juni 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel! Maar wat voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken 😉 Ik kan me voorstellen dat je als niet-ochtendmens liever iets langer blijf liggen om dan alles snel te doen. En de kat knuffel is trouwens ook een essentieel onderdeel van mijn routine 😉 Onze Beertje is de enige die me vaak enthousiast staat op te wachten als ik al vroeg beneden kom. Zo lief!

  • Romy 27 juni 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Ik ben zelf echt een ochtendmens, dus daar wijt ik mijn productiviteit een beetje aan 🙂 Maar ik kan me voorstellen dat het ook juist heerlijk kan zijn om iets rusitger wakker te worden.

  • Romy 27 juni 2017 op 10:01 pm - Beantwoord

   Dankje! En jij klinkt ook heel gestructureerd! Ideaal lijkt me om je social kanalen al allemaal ingesteld te hebben. Mediteren is iets wat ik eigenlijk ook nog eens zou willen proberen. Ik voel me er altijd een beetje te ‘down to earth’ voor, maar ik denk dat 5 minuten in stilte zitten me bijvoorbeeld ook al iets rustiger zou kunnen maken ’s ochtends.

 16. Danique 27 juni 2017 op 12:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Erg leuk om te lezen hoe jouw ochtend eruit ziet. Volgens mij ben jij echt een ochtendmens!

  • Romy 27 juni 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Ja klopt! Ik ben echt dol op de ochtenden 🙂

 17. Kaylin 27 juni 2017 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wow, ik ben onder de indruk dat je ’s morgens al zoveel doet! Het lijkt me wel iets minder logisch dat je eerst blogdingen/social media zaken doet en daarna pas jezelf voorbereidt.
  Ik sta een halfuur op voordat ik moet vertrekken. In deze tijd kleed ik me om, ontbijt ik en poets ik mijn tanden. Tijdens mijn ontbijt bekijk ik mijn timehop en instagram. Indien ik nog tijd over heb komen facebook, twitter en eventueel wat blogjes aan de beurt;

 18. Lindsey Beljaars 27 juni 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wat een fijne routine! Mijn routine ziet er eigenlijk ongeveer hetzelfde uit 🙂

 19. Annika 27 juni 2017 op 2:36 pm - Beantwoord

  Mijn wekker gaat om 6.45, dus ik sta rond 7.15 op 😀

  Dan doen man en ik alles om onze oudste gevoed, gewassen en op tijd op school te krijgen. Dan vertrekt man naar zijn werk en eet ik mijn ontbijt met een spelende peuter op de achtergrond, daarna ga ik zelf aan het werk. Als ik zelf de deur uit moet, sta ik een stuk eerder op.

 20. Jo's Daughter 27 juni 2017 op 3:03 pm - Beantwoord

  Dacht dat ik een vroege vogel was met 07.00 opstaan 😉 Mijn haar zit meestal goed & ik heb altijd dringend een kop thee nodig!

 21. Nienke 27 juni 2017 op 3:11 pm - Beantwoord

  Wauw, wat sta je vroeg op zeg! Pas als jij in de bus zit, kom ik een keer mijn bedje uit, hihi. Ik heb vakantie, en hou er dan van om wat langer te blijven liggen. Maar niet te lang, dat vind ik zonde van de dag.

  • Romy 27 juni 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Haha, klopt, ik denk er ook weleens aan om die volgorde om te gooien. Het is misschien handiger als ik me wat minder snel hoef aan te kleden en op te maken. Misschien een leuke uitdaging voor morgen om het eens andersom te doen!
   Wat knap trouwens dat je zo snel klaar bent ’s ochtends! Dat lijkt mij dan weer best lastig om voor elkaar te krijgen 🙂

  • Romy 27 juni 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen hoe het er ’s ochtends bij jullie aan toe gaat! Het lijkt me nog best pittig om ’s ochtends alles op tijd gedaan te krijgen met twee kleine kinderen. Petje af!

  • Romy 27 juni 2017 op 10:05 pm - Beantwoord

   Oeh jij boft dat je haar meteen goed zit! Daar ben ik helaas niet mee gezegend 😉 En 7.00 opstaan is ook best vroeg, toch? Ik ben gewoon iemand die een beetje veel tijd nodig heeft ’s ochtends, haha. maar met een kop thee is het altijd goed 🙂

  • Romy 27 juni 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Als ik vakantie had, zou ik ook wel wat langer blijven liggen, hoor 😉 Groot gelijk heb je! Geniet lekker van je vakantie! Vroeg opstaan kun je daarna nog lang genoeg doen 😉

 22. Linda 27 juni 2017 op 5:20 pm - Beantwoord

  Jee wat zot jouw ochtend al vol! Ik vind het knap hoor dat je gelijk al zo actief kan zijn. Heerlijk om je dag zo productief te beginnen, jij kan vast veel doen op een dag!

  • Romy 27 juni 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik voel me er inderdaad echt fijn bij om de ochtend lekker productief te beginnen. Dat is ook het moment waarop ik meestal het meeste gedaan krijg, dus ik vind het fijn om daar optimaal van te profiteren 🙂 In de avond kan ik daarentegen wel weer genieten van bijvoorbeeld nog lang napraten na het eten of iets anders rustigs doen.

 23. Evelyne 27 juni 2017 op 8:00 pm - Beantwoord

  Oei, mijn ochtendroutine ziet er ietsie anders uit. Mijn wekker loopt om 6.30 af, waarna ik nog 5 minuten snooze. Ik ga naar de badkamer, toilet en begin mijn wasritueel. (douchen doe ik ’s avonds waardoor ik ’s ochtends enkel mijn gezicht en haar onder handen neem wegens tijdgebrek). Ik zorg dat ik om 7u05 ten laatste aan de ontbijttafel zit om snel nog een boterham te smeren of een voorverpakte chocoladekoek uit de Aldi te eten. Om 7u15 ten laatste vertrek ik naar het werk. Ik ben dan nog steeds te vroeg, maar ik haat het om te laat te komen! Hoe mijn dagindeling in elkaar zit bespaar ik je even.

  • Romy 27 juni 2017 op 10:10 pm - Beantwoord

   Leuk om zo een kijkje te krijgen in jouw ochtendroutine! Ik vind het knap hoe je alles zo snel doet. Ik kan me trouwens voorstellen dat je liever te vroeg bent dan te laat. Het is soms fijn om gewoon bijtijds op werk aan te komen.

 24. Yvonne 27 juni 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

  Ah ok. Dacht dat je alleen thee drink s’ochtends.

 25. Sara | MevrouwMiauw 27 juni 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

  Waaauw, respect! Wat ben jij een bezige bij in de ochtend. Ik sta meestal zo laat op dat ik net tijd heb om te douchen, ontbijten, eten voor die dag klaar te maken en mezelf op te maken en dan race ik het huis uit. Ik vind het zo knap dat mensen lekker vroeg op kunnen staan om allerlei dingen te doen. Er bestaan trouwens ook mogelijkheden om je artikelen automatisch te delen op Twitter en Facebook. Dat bespaart je weer een paar minuutjes in de ochtend. Mocht je willen weten hoe dan kun je me even contacten. Dan probeer ik het even goed uit te leggen.

 26. Iris 28 juni 2017 op 12:51 pm - Beantwoord

  Wauw! Het klinkt als een drukke ochtend! Wat knap dat je dit allemaal bijhoudt en zelfs nog de social media van een scrapbookmerk ernaast doet! En sowieso eigenlijk dat je iedere dag blogt terwijl je fulltime werkt! Next level productivity haha!:)

  • Romy 28 juni 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel voor je lieve reactie en compliment! Ik vind het zelf ook heerlijk om de ochtend lekker productief te beginnen en mijn bloginspiratie lijkt juist sinds ik werk steeds meer te worden, dus het gaat eigenlijk vanzelf 🙂

 27. Michelle 28 juni 2017 op 5:10 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Mijn routine is totaaaaal anders haha! Ik doe vrijwel niks met sociaal media en mijn eigen blog, dat doe ik ‘ middags of ’s avonds. Voor de rest ben ik vooral aan het moederen haha (eten klaarmaken, kind wassen en aankleden, tas inpakken) en stofzuigen, want daar heb ik echt een hekel aan om nog te doen na het werk, dan liever ervoor 😉

  • Romy 28 juni 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat jij juist ’s middags en ’s avonds actief bezig bent met je blog! Ik kan me voorstellen dat je ’s ochtends aan je kind ook al je handen vol hebt en dat de tijd voor je blog of voor jezelf er dan een beetje bij inschiet.

 28. Saskia 28 juni 2017 op 5:22 pm - Beantwoord

  Och wat klinkt dit heerlijk. Mijn wekker gaat 05:55 dus geen ochtend routine voor mij. Ik ontbijt op werk en verzorg alleen de katten en mezelf voordat ik richting werk ga.

  • Romy 28 juni 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Wauw, wat vroeg! Ik vind het knap, hoor, hoe je dat elke ochtend red!

 29. Laurine 28 juni 2017 op 8:23 pm - Beantwoord

  Ik sta op om 6u30, maar dat is voornamelijk omdat ik ’s ochtends graag alles op mijn gemak doe. Ik heb het gevoel dat jij al vanalles gedaan hebt voor je dag begint, terwijl ik gewoon rustig mijn ochtendroutine uitvoer. Dat bewonder ik wel aan je en ik ga proberen daar verandering in het brengen.

 30. Irene 28 juni 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

  Wat ben jij al productief in de vroege ochtend. Ik moet altijd een beetje opstarten. Mijn ritme is ook afhankelijk hoe ik me voel. Wel sta ik ik altijd om 5 over 6 op. Dan maak ik o