kleine gelukjes

Zomaar wat kleine gelukjes die mij opfleurden

 • 5 november 2020
 • 25 Reacties
Categorieën: Positiviteit
creatieve boeken

Het voelt gek: schrijven over gelukjes. Afgelopen weekend is er namelijk iets intens verdrietigs gebeurd: we hebben veel te vroeg afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonmoeder (zie mijn Insta-post). Een enorm gemis! Het voelt voor mij gek om door te gaan en om blogartikelen te plaatsen over onderwerpen die nu opeens totaal onbenullig lijken. Om hier te praten over positiviteit, interieurdingen of kattencapriolen, terwijl de wereld – onze wereld – even op z’n kop staat. Maar na een fijn gesprek besloot ik het anders te zien: zij zou niet anders willen dan dat ik mooie momenten blijf sparen en blijf doen wat ik zo graag doe: bloggen en schrijven. Daarom in dit artikel alsnog een verzameling van kleine maar o zo waardevolle dingen die mij de afgelopen dagen een bescheiden glimlach bezorgden.

 • Twee creatieve boeken met de post ontvangen. Ja, ik ga voor de zoveelste keer een nieuwe creatieve hobby proberen!
 • Pippa die vastbesloten is om een vlieg op het plafond te vangen en die vindt dat de vliegentocht een uitstekende reden is om op de eettafel te gaan staan (lees: ook nog als ik haar daar vier keer af heb getild). Grapjas!
 • Mooie verhalen horen over mijn lieve schoonmoeder over hoe ze vroeger was.
 • Elke dag iets invullen in mijn invulboek over blijmakers. En daar dan ook weer inspiratie uit halen voor dit artikel.
 • Mijn telefoon nét op het goede moment aan de oplader hangen.
 • Denken dat iets súperveel tijd kost en er dan onverwachts al na een kwartier klaar mee zijn.
 • Lieve kaartjes, appjes en telefoontjes. Enorm bijzonder en waardevol!
 • Een avondwandeling in het donker als er niemand anders op straat is. Vind ik in coronatijd eigenlijk wel fijn, want dan hoef ik tenminste niet zigzaggend langs mensen te lopen.
 • De knisperende herfstblaadjes onder mijn schoenen.
 • Het onbeschrijflijke overwinnaarsgevoel dat ik heb als ik terugkom van een rondje hardlopen, nadat ik daar van tevoren enorm tegen had opgezien.
 • Een inspirerende podcast luisteren over introvert zijn in een extraverte wereld (daar wil ik later een artikel over schrijven).
 • Ko de Koala: het knuffeltje dat ik bij het benzinestation kocht om mijn vriend cadeau te doen (de andere opties waren een levensgrote panda en een enorme flamingo – je begrijpt: Ko moest het worden).
 • De mooie bos bloemen op tafel waarvan nog elke dag nieuwe bloemen uitkomen.
 • Een nieuw stekje in mijn pannenkoekenplant ontdekken. Eindelijk!
 • Heel lang douchen en daar lekker uitgebreid de tijd voor nemen.
 • Een (oude) nieuwe lipstick ontdekken in mijn make-upla die toevallig precies de juiste kleur heeft.
 • Truienweer! En daardoor alle fijne truien uit mijn kast eindelijk weer kunnen dragen.
 • De fijne telefoongesprekken met mijn lieve moeder.
 • Een gedicht schrijven om mijn gevoelens op een rij te zetten.
 • Fris geknipte haren die zonder enige moeite direct goed in model zitten.
 • Mijn heerlijk geurende droogshampoo, waardoor ik naar zomercocktails ruik als ik de deur uit ga.
 • Nieuwe plannen smeden voor waar ik naartoe wil met mijn bedrijf.
 • De paar mooie bloemen buiten die ook in de herfst nog volop in bloei staan.
 • Mezelf trakteren op een nieuw boek over schrijven onder het mom van “vakliteratuur”.
 • Bloemkoolcurry met linzen maken. Supersimpel en heel lekker! (Misschien deel ik mijn recept binnenkort op mijn blog. Ik moet alleen nog even zien uit te vogelen hoe ik het kan fotograferen zonder dat het gerecht eerder op onidentificeerbare uitwerpselen dan op een smakelijk avondmaal lijkt.)
kat in k ledingkast
 • Spontaan dit lucky shot van Pippa kunnen maken als ze in mijn kledingkast op de uitkijk staat tussen de vesten en pyjama’s alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
 • Heerlijke handzeep met de geur van honing en amandelmelk, die ervoor zorgt dat ik mijn handen nóg vaker was dan ik al deed.
 • Vier nieuwe pakjes van mijn lievelingsthee meekrijgen.
 • 100% pindakaas van Jumbo. God-de-lijk!
 • Mijn lieve vriend knuffelen.
 • Prachtige muziek op de radio die precies op het juiste moment komt. Kippenvel!
 • Verkeerde interpretaties die toevallig hilarisch zijn. Zoals toen ik het had over een groot beest dat rondvloog, mijn vriend het had over een “glazenwasser” (als in: de insect die zo heet) en ik 2 seconden dacht aan een glazenwasser met zijn emmer met sop die door mijn kamer vloog.
 • Het moment dat de was is opgevouwen, de vaatwasser uitgeruimd en de vloer gestofzuigd.
 • Het schap vol Sint-lekkernijen en het aanlokkelijke idee dat er zoiets als chocoladepepernoten bestaat. Misschien binnenkort!
 • Een foto maken die toevallig verrassend goed is gelukt.
 • Het vooruitzicht dat ik vanavond lasagne voorgeschoteld krijg.
 • Liefde. Die is er altijd en is nu misschien wel sterker en waardevoller dan ooit! <3

Wat vrolijkt jou op als je iets verdrietigs meemaakt?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 5 november 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Kleine blijmakers zijn zo belangrijk in deze tijd! Ik moet het eigenlijk ook weer vaker gaan opschrijven. Sterkte lieve Romy!

 2. Shirley 5 november 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Heel veel sterkte! Fijn dat je haar hebt gekend. Als ik de tekst bij je gedicht lees, heeft ze veel wijsheid en liefde gedeeld. Sterkte met dit verlies een plek te geven.

 3. Johanna 5 november 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Heel veel sterkte, natuurlijk ook voor je vriend, en fijn dat je haar in zo korte tijd toch nog goed hebt leren kennen. Houd haar in goede herinering! En logisch dat je nu erg verdrietig bent. Dat is normaal, en duurt ook nog wel even. Als ik verdrietig ven probeer ik me met bv een warm bad of zo, te troosten, maar lukken doet dat nauwelijks. Dus nogmaals heel veel sterkte!!!

 4. Erica 5 november 2020 op 10:18 am - Beantwoord

  Gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder. Sterkte!

 5. Meaghan 5 november 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Lieve Romy, gecondoleerd met het verlies van je schoonmoeder. Echt ontzettend verdrietig nieuws… Ik hoop echt dat jij, je vriend en zijn familie steun bij elkaar kunnen vinden en vooral aan de mooie momenten met haar kunnen denken. Het leven is soms echt oneerlijk… Mijn vriend is zes jaar geleden ook zijn moeder verloren, toen ik net in de familie was. Ik kan me wel inbeelden wat jullie nu doormaken. Maar er zijn gewoon geen woorden voor om dit verlies te verzachten. Heel veel sterkte en blijf, net als in dit artikel, ook de fijne dingen in het leven zien, al zijn ze nog zo klein. <3

 6. Naomi 5 november 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een verdriet. En wat heb je dat in je post op Instagram liefdevol en mooi verwoord. Heel veel sterkte! Ik hoop dat je dwars door alles heen elke dag een lichtpunt(je) kunt vinden.

 7. Janne 5 november 2020 op 11:25 am - Beantwoord

  Heel veel sterkte, Romy! Geef Bart maar een heel dikke knuffel. Het is helemaal niet eerlijk dat hij zijn moeder nu moet missen, en dat jij je schoonmoeder maar anderhalf jaar hebt mogen kennen.

  Ik vind het heel sterk van je dat je al deze lichtpuntjes in de gaten blijft houden en zo jezelf helpt. Wat is Pippa ook een blijmaker. Zeker nu is een huisdier dat gewoon haar tevreden gangetje gaat wel heel fijn. 🙂

  Voor de bloemkoolcurry: misschien kun je de bloemkool los van de linzensaus bereiden en dan het op het bord samenvoegen zodat de bloemkool in ieder geval nog herkenbaar is. En koriander of platte peterselie erbij als garnering, of wat erwtjes of boontjes door de saus zodat er wat groens in zit en het niet alleen maar oranjerode smurrie is. Misschien wat naanbrood in plaats van rijst, zodat de rijstkorrels niet nog toevoegen aan de onherkenbare stukjes met onherkenbare stukjes 😉

 8. Audrey 5 november 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Poe, wat onwijs heftig zeg. Veel sterkte voor jou en Bart en alle anderen die haar nu moeten gaan missen.

  Mooi dat je toch (juist!) de geluksmomentjes deelt. Die foto van Pippa is echt briljant.

 9. bychristiana 5 november 2020 op 11:46 am - Beantwoord

  Wat vreselijk verdrietig. Gecondoleerd voor jou en voor Bart. Maar wat fijn dat jij haar toch hebt leren kennen en dat ze in jouw leven is geweest. Wat knap van jou lieve Romy, dat je positief en opgewekt blijft na dat goede gesprek. Ik kan me ook niet anders voorstellen dan dat jij toch bezig blijft met de dingen die je zo blij maken. Mensen die van je houden zouden inderdaad ook niets liever willen. Heel veel sterkte toegewenst.

 10. N8W8 5 november 2020 op 12:38 pm - Beantwoord

  Graag wil ik jou Bart en jou van harte condoleren met dit grote verlies. Ongetwijfeld zullen jullie, en Bart helemaal, mooie herinneringen aan haar hebben. Koester ze, wees er zuinig op.
  En als j(ulli)e bang bent ze te vergeten: schrijf ze op!
  Het is dan fijn als je ze, na bijvoorbeeld na weken, maanden of jaren, nog eens terug kunt lezen!
  Heel veel sterkte!

 11. Giovanna Jansen 5 november 2020 op 12:45 pm - Beantwoord

  Ook via deze weg heel veel sterkte gewenst! Heel verdrietig voor jullie allemaal. Fijn dat je toch zo veel lichtpuntjes weet te vinden in deze moeilijke tijd.

 12. Noor 5 november 2020 op 12:47 pm - Beantwoord

  Veel sterkte in deze tijden.
  Ps: ben ook benieuwd naar je creatieve boeken 🙂

  Liefs

 13. Saskia 5 november 2020 op 1:30 pm - Beantwoord

  Nogmaals heel veel sterkte. Mooi om dat een lange lijst te maken met fijne dingen <3

 14. Evelyne - Gouden Momenten 5 november 2020 op 2:16 pm - Beantwoord

  Mijn deelneming met het verlies van je schoonmoeder.

 15. Literasa 5 november 2020 op 2:41 pm - Beantwoord

  Veel sterkte samen! Hartverwarmend dat je toch de positieve dingen blijft zien.

 16. Daenelia 5 november 2020 op 3:10 pm - Beantwoord

  Dat is inderdaad een heftig verlies. Ik wens jullie allebei veel sterkte. En je mag juist nu echt wel genieten van mooie kleine geluksmomentjes, ook als je daar een beetje pijn bij voelt.

 17. Hermien - KouweKleren 5 november 2020 op 3:17 pm - Beantwoord

  Veel sterkte voor jullie in deze zware tijd. Ik hoop dat jullie je omringd en gedragen weten door wie je lief is en dat de mooie herinneringen het gemis iets verzachten kunnen.

 18. Zo simpel is dan geluk 5 november 2020 op 5:12 pm - Beantwoord

  Dat is heel verdrietig nieuws. Wel heel erg mooi om te lezen dat ze in korte tijd zoveel voor je is gaan betekenen en een plekje heeft in je hart. Heel veel sterkte gewenst! <3

 19. Darina 5 november 2020 op 8:24 pm - Beantwoord

  Gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 20. Myra 6 november 2020 op 2:14 am - Beantwoord

  Gecondoleerd, heel veel sterkte voor jullie allemaal.

 21. Anna 6 november 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Jeetje, wat een verschrikkelijk nieuws! 🙁 Ik wens jou en Bart ontzettend veel sterkte toe! En wat knap dat je alsnog zo’n mooie lijst met kleine geluksmomenten hebt kunnen maken <3

 22. Anouk 7 november 2020 op 11:13 am - Beantwoord

  Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie!

 23. Els 7 november 2020 op 2:00 pm - Beantwoord

  Via deze weg wens ik jullie veel sterkte! Dikke knuffel.

  PS die foto van Pippa is echt goud!

 24. Simone 8 november 2020 op 9:53 pm - Beantwoord

  Veel sterkte met het verlies van je lieve schoonmoeder <3 Toch maar weer knap dat je altijd weer lichtpuntjes weet te vinden.

 25. Lisa 9 november 2020 op 7:56 am - Beantwoord

  Teuest van je schoonmoeder. Sterkte, ook voor Bart. Fijn dat jullie elkaar hebben. En dank dat je weer zo’n mooie blog gemaakt hebt.

Recente blogs

Zelfliefde vergroten | 11 kleine dingen die daarbij helpen

31 januari 2022|Zelfliefde|

Ik hou van mij. Ik ben goed zoals ik ben. Ik mag er zijn. Het zijn van die zinnen waar je via hashtag selflove mee wordt doodgegooid. Maar waarom is het zo lastig om er zonder enige twijfel in te geloven? Zelfliefde vergroten is voor mij de laatste jaren een belangrijk thema geweest. En ik heb vooral ontdekt: ’t zit hem vaak in kleine dingen. Geen retraites of cursussen waar je je blauw aan betaalt. Nee, dit zijn 11 kleine manieren om zelfliefde te ontwikkelen. Hopelijk helpen ze jou ook.

En dan heb je opeens verkering! ♥

20 september 2019|Persoonlijk|

Al een paar keer liet ik het terloops vallen. Maar dit is toch wel een nieuwtje dat iets meer toeters en bellen verdient dan dat. IK HEB EEN VRIEND. In Capslock, want ik voel me ook capslockwaardig blij. Na lange tijd vrijgezel te zijn geweest, is er een "leuke meneer" die mijn leven net wat leuker maakt. En dat is mooi en bijzonder tegelijkertijd. Ik wilde eerst een tijdje zelf genieten van de situatie voordat ik deze mysterieuze jongen zou introduceren. Maar nu is het moment daar. Hij maakt mij nógal vrolijk en is een plekje op Vaker Vrolijk dan ook meer dan waard.

Ik ben huiseigenaar! | Over sleutels, emoties en vreugdedansjes

5 maart 2019|Persoonlijk|

Ja! De dag die ik wist dat zou komen, is eindelijk hier. In december leek 4 maart nog wel eindeloos ver weg, maar toch was gisteren echt het moment daar. Ik kreeg de sleutel van mijn huis in handen gedrukt. Mijn eerste eigen stekkie is een feit. Een heel onwerkelijk, geweldig en bijzonder gevoel! Hopelijk zijn jullie mijn huizenpraat nog niet zat, want ik kon het niet laten de gelegenheid aan te grijpen voor een enthousiast artikel over deze mega-mijlpaal.

Ga naar de bovenkant