botanische tuin in Kopenhagen

Zomerpleziertjes | Mijn zomer in 29 mooie momenten

 • 8 september 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Positiviteit, Persoonlijk

Met de ergste hittegolf achter ons en de avonden die langzaamaan weer langer worden, komt de zomer bijna officieel tot zijn eind. Ik kijk terug op drie geslaagde zomermaanden. Voor een huismus als ik was het een aardig volle zomer. We reisden van een Frans Disney-dorpje naar Duitse rodelbanen naar een botanische tuin in Kopenhagen. Verder zette ik mijn vork in een stapel onvergetelijke fluffy pancakes, werd ik verliefd op George en Sam, was ik een beretrotse zus, ontdekte ik een boodschappenbox die me dolgelukkig maakte en verraste ik mezelf met een paar buiten-mijn-comfortzone-dingen. Dit was mijn zomer in zinderende momenten.

 1. Na jaren van fantaseren op basis van Pinterest-plaatsjes en talloze volmaakte Instagram-foto’s eindelijk zelf een keer in het Disney-achtige dorpje Colmar rondlopen. Het was er minstens zo mooi als op die foto’s.
 2. Een workshop paardencoaching volgen. Al jaren had ik in mijn hoofd dat dat iets voor mij zou zijn; afgelopen maand gaf ik me er in een opwelling voor op. Het overtrof al mijn verwachtingen. Voor de één zal het te zweverig zijn; voor mij was het ontzettend bijzonder en helpend.
 3. Dat het kookboek van mijn broer Joeri uitkwam. Hij heeft er meer dan een jaar ontzettend hard aan gewerkt en ik ben niet alleen een fangirl omdat er zulke goede recepten in staan, maar ben ook gewoon een zus die apetrots is. Joeri is herstellende van een hersenbloeding en heeft ondanks alles “even” een boek van voor tot achter zelf gemaakt. Kanjer!
Colmar dagje
 1. Een lang weekend in Kopenhagen doorbrengen, daar eindelijk de botanische tuin een keer bewonderen, Bart de Kleine Zeemeermin laten zien (die haar naam qua formaat zeker eer aandoet) en samen met Barts gezin fijne dagen hebben inclusief shopsessies, Deense burgers en hun allerliefste hond.
 2. Dat de broer en zus van Bart twee kittens hebben: George en Sam. Ik ontpopte me uiteraard acuut tot de suikertante die er bij elke foto van de katachtige familieleden in de familieapp direct bovenop zit. #verliefd
 3. Over verliefd zijn gesproken (sorry Bart, ik ook op jou!): op kraamvisite gaan bij een heel schattig jongetje met de allermooiste felblauwe kijkers. Lees: het lieve zoontje van een vriendin.
varen in kopenhagen
 1. Mijn pannenkoekendroom in vervulling laten gaan: een bezoekje aan Mr. Stacks brengen in Amsterdam. Een stapel (vegan) megadikke bananenpannenkoeken met chocola, fruit, siroop, suikerspin en meer klinkt toch als iets wat je eens in je leven geproefd moet hebben? We gingen daarna rollend maar voldaan de deur uit.
 2. Voor het eerst sinds mijn kindertijd weer roetsjend van een echte rodelbaan af gaan. Oftewel: één in een Duitstalig land, van een echte berg af. Het was in het echt gelukkig minstens zo fantastisch als de voorstellingen in mijn hoofd die ik al járen had.
 3. Minder spectaculair dan rodelen, maar het voelde alsnog aardig groots: een paar uur rijden in het buitenland. In Nederland heb ik al jaren geen rijangst meer, maar rijden in het buitenland viel voor mij in de categorie ‘niet zo chill om te doen’. Blij dat ik het inmiddels op de ‘valt heus wel mee’-lijst kan zetten. Het ging hartstikke goed.
 4. Na de week weg weer thuis komen in mijn vertrouwde huis, met mijn eigen fijne kussen, al mijn ontbijtingrediënten binnen handbereik, meer dan een koffergarderobe aan kleding om uit te kiezen en – het belangrijkste – met mijn favoriete pluizenbol. Met mijn heimwee kan ik het ook héérlijk vinden om weer voet in eigen appartement te zetten en mijn ouders, familie en vrienden weer om me heen te hebben.
 5. Een workshop interviewen volgen voor tekstschrijvers, en daar weer even gedwongen worden om met een compleet frisse blik naar je werk te kijken. Ik heb nog nooit zoveel opgestoken van een vakinhoudelijke tekstschrijfworkshop als daar. Interviewen is vanaf nu nooit meer hetzelfde 🙂
 6. Mijn nieuwe webcam ontvangen en nu al twee weken beduusd zijn over hoe goed het beeld van dit goed beoordeelde exemplaar is. Of moet ik het omdraaien: ik ben beduusd hoe vreselijk belabberd de webcam op mijn laptop al die tijd was. Anyway, heel gelukkig mee!
 7. De verjaardag van mijn schoonzusje vieren in een cocktailbar en daar ontdekken dat de alcoholvrije knalroze cocktails zéker niet verkeerd zijn om naar binnen te slurpen. Nooit gedacht dat ik nog eens in een cocktailbar te vinden zou zijn!
leren nee zeggen
 1. Na maandenlang twijfelen de knoop doorhakken en twee opdrachtgevers afzeggen waar ik al meer dan een jaar veel voor doet. Op het moment zelf was het eerder een “Kan ik dit skippen?”-moment dan iets wat op een zomerhoogtepunt leek. Maar achteraf voelt het als een persoonlijk hoogtepunt dat ik daarin volledig voor mezelf durfde te kiezen.
 2. Een theeafspraak bij een vriendin die zó gezellig was dat ik de tijd compleet vergeten was en om half twee pas (heel gelukkig en helemaal bijgetankt) thuiskwam. Ja, voor een young granny als ik is dat héél laat.
 3. Het moment nadat onze badkamer na twee dagen in puin eindelijk weer bruikbaar was én van een gloedjenieuwe vloer was voorzien. Puin eruit, spullen weer op zijn plek en het huis weer op orde – daar wordt de schoonmaakmiep in mij gelukkig van.
 4. Barts “summer buddy” in de sportschool uithangen en voor het eerst een lesje boksen volgen. Ik dacht altijd dat dat veel te “agressief” voor mij zou zijn, maar het bleek allesbehalve dat. Ik vond het oprecht heel leuk en het was ook een goede manier om mijn eigen kracht te ontdekken.
 5. Na bijna 2,5 jaar geen IJ-hallen (met dank aan Mrs. Rona) eindelijk weer mijn hart ophalen met vintage shoppen. Ik viel met mijn neus in de boter en kwam meteen met een tas vol thuis.
held 2
 1. Een vriendin van mijn middelbare-school-tijd die aan de andere kant van het land (in Limburg) woont na jaren weer zien. Allemaal dankzij een blogartikel van mij dat haar vriend had gelezen. Bijzonder hoe dingen kunnen lopen en ook bijzonder hoe het na jaren geen contact toch kan voelen alsof je elkaar vorige week nog hebt gesproken.
 2. Een etentje van een marketingbureau waar ik voor werk bij een Libanees restaurant. Alleen al het eten zelf was onvergetelijk. De opmerking van een collega ook: “Ik weet niet of dit het voorgerecht of hoofdgerecht is. Maar hoe dan ook: eet alles wat je kunt!”.
 3. Pippa’s reactie toen haar krabpaal weer gemaakt was en ze er eindelijk weer haar speelsheid op kwijt kon. Die enthousiaste blik en het miauwtje maakten het Barts harde werk met sisaltouw zeker waard.
 4. Na een lange, lange zoektocht de salontafels vinden waarmee we onze splinters veroorzakende tafeltjes konden vervangen. Ze staan hier te staan alsof ze er altijd al waren.
vakantie zwarte woud 17
 1. Urenlange wandelingen maken met Bart door het heuvelachtige landschap in het Zwarte Woud en daar langs de grote meren ook de meest adembenemende autoritten maken (zonder gesteggel over routebeschrijving en dergelijke – weer een relatietest succesvol doorstaan!).
 2. Romantisch met z’n tweeën over de paarse heide in Hilversum wandelen en die bijna voor ons alleen hebben op zaterdagochtend. De geur van de bloeiende heide, de sprookjesachtige paarse vlakte en de strakblauwe lucht – ik kreeg er spontaan rondjesdraai-neigingen van blijdschap van.
 3. Drie jaar samen zijn met Bart en dat niet met spectaculaire dingen vieren, maar wel heel gelukkig worden van de mooie woorden, de lekkere lunch en het extra stilstaan bij hoe waardevol en niet vanzelfsprekend liefde eigenlijk is.
 4. De boxen van De Pindakaaswinkel van Too Good To Go helemaal ontdekt hebben en sindsdien al helemaal in een pindakaasgrootverbruiker veranderd zijn. Ook het eerste pindakaasbrood is inmiddels gemaakt (en pakte verrassend goed uit).
 5. Schoenen vinden waar zelfs mijn ingewikkelde voeten in passen. En wat voor schoenen: lichtroze hipster-sneakers van Puma met heel veel kleuren en patroontjes door elkaar. Ik voel me nog net zo blij als ik erop loop als toen ik de schoenen in de Kopenhaagse schoenenwinkel voor het eerst aan mijn voeten had.
 6. Een vuurwerkshow in eigen dorp bewonderen ter afsluiting van de zomer.
 7. Ook deze zomer niet uitgeschreven raken en er volop van genieten om op dit kleine plekje internet mijn hersenspinsels te delen en er met jou over in gesprek te gaan. Dank je wel voor je bezoekjes, reacties en nog veel meer! Die maakten mijn zomer nog veel beter.

Wat was jouw hoogtepunt deze zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 8 september 2022 op 8:32 am - Beantwoord

  Wat een mooie hoogtepunten! Een zomer om te koesteren en de mooie momenten van vast te houden.
  Mijn geluksmomenten waren denk ik het heerlijke weer en de uitjes en momenten met familie.

 2. Johanne 8 september 2022 op 8:46 pm - Beantwoord

  Klinkt als een hele fijne zomer met veel mooie momenten. Vast ook fijn voor jezelf om dit weer vaker terug te lezen later. Die geweldige zomer van 2022!

 3. Saskia 9 september 2022 op 2:29 pm - Beantwoord

  Wat een super fijne zomer Romy! En dat was je zeker gegund. Hele fijne hoogtepunten om lekker van ‘na te zomeren/genieten’ 😉

 4. Elke 10 september 2022 op 10:22 am - Beantwoord

  Mijn hoogtepunten van de zomer? Mijn 18-jarige dochter die afstudeerde en samen met haar vriend een reisje boekte. Ze regelden alles zelf, hadden geen helpende handen nodig bij het inpakken, spraken mensen aan om taxi te spelen richting luchthaven (en weer naar huis) en zelfs voor de was achteraf werd ik niet ingeschakeld. Ik was/ben zo fier op de jongedame die mijn man en ik hebben afgeleverd! Maandag beginnen we aan een nieuwe fase; studeren aan de hogeschool (waarvan voor corona nooit sprake was) én op kamers. Ik heb er alle vertrouwen in 🙂

  • Romy 12 september 2022 op 9:38 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is zeker iets moois om heel trots op te zijn! Wat doet ze het goed allemaal, en wat knap dat ze het zelfs op vakantie zonder hulp heeft gered. Een prachtig moment én besef deze zomer 🙂

 5. Simone 10 september 2022 op 10:35 am - Beantwoord

  Wat een leuke zomer heb jij gehad! Ik bewaar mijn hoogtepunten van de zomer voor een eigen artikel op mijn blog, want je hebt me hiermee enorm geinspireerd! Dankjewel 😀

  • Romy 12 september 2022 op 9:36 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen! Ik kijk al uit naar jouw artikel 🙂

Recente blogs

Noedels met tofu, pindasaus & veel groenten

5 juni 2024|Recepten|

Tofu saai, smaakloos en flubberig? Nee joh, je kunt van een kaal blok tofu écht heel lekkere dingen maken. En ik moet zeggen: van al mijn tofu-experimenten vind ik dit tot nu toe de meest geslaagde. Het is tofu die je in de oven knapperig bakt mét een laagje pindakaas eromheen. En ja, die pindakaas bak je - voor nog meer smaak - dus mee in de oven. Als je net zo'n pindakaasfanaat bent als ik, dan word je hier vast een gelukkige avondeter van. Deze bowl met noedels en tofu in een pindalaagje maak je in maar 35 minuten én de oven neemt je lekker veel werk uit handen. Klaar voor? Zo maak je dit heerlijke gerecht.

Hoe kun je rustig worden in je hoofd? 28 manieren!

1 juni 2023|Lifestyle, Zelfliefde|

Heb jij er ook weleens last van dat na een volle werkdag de gedachten maar door je hoofd blijven suizen? Terwijl je heel hard hoopt dat je nog wat slaap kunt vatten in plaats van eindeloos plafond te staren, heeft je hoofd meer weg van een niet te stoppen marathonloper. De gedachten blijven komen. Ik herken het nogal goed als bezig bij met een overactief brein dat ook nog eens op de meest onhandige momenten (lees: in bed meestal) aangaat. Daarom vind ik het altijd fijn om een lijst te hebben van dingen om rustig te worden in je hoofd. Omdat ik vast niet de enige druk-hoofdige ben, zijn dit 28 antwoorden op de vraag 'Hoe kun je rustig worden in je hoofd?'.

Gezonde perenmuffins met amandel & rozijnen (vegan en glutenvrij)

11 februari 2024|Recepten|

De peren zijn weer in het seizoen! En die zijn dus echt niet alleen heel lekker als stoofpeertjes bij het kerstdiner. Je kunt met peren ook verrassend lekkere dingen bakken. Deze gezonde perenmuffins bijvoorbeeld! Hiervoor combineerde ik peer met de smaak van amandel en kaneel. De muffins hebben een subtiele peersmaak, met het zoetige tintje van amandelen en daarnaast regelmatig een rozijntje tussendoor. En deze muffins zijn ook nog glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en vegan. Oh ja, en best gezond nog ook! Ik eet ze regelmatig bij de lunch, maar ze zijn ook lekker genoeg om op een verjaardag, als heerlijk tussendoortje of als snelle snack te eten. Lekkere trek gekregen? Bakken maar!