zomerzin

Zomerzin | 16 fijne dingen waar ik deze zomer naar uitkijk

 • 22 juli 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
zomerzin

Terwijl ik nog een aantal dagen hard aan het werk ben voor de laatste deadlines, komt mijn zomervakantie al in zicht. Twee weken die ik doorbreng met vriendlief, poeslief en een hele stapel boeken. Oh ja, en met leuke plannen natuurlijk. Op dit moment ben ik mijn hoofd nog aan het breken over die ene creatieve out of office-mail, maar ondertussen kan het fantaseren over de vakantieplannen vast beginnen. Dit zijn 16 dingen waar ik deze zomer naar uitkijk.

P.S. Nee hoor, deze dingen ga ik niet allemaal in die twee weken vakantie proppen. Dan zou ik na mijn vakantie harder toe zijn aan vakantie dan ervoor…

 1. Onze vakantie in eigen land. De lijstjes voor uitstapjes groeien met de week. Een bezoekje aan Kinderdijk, de Biesbosch, Dordrecht en het voormalige Land van Ooit staan al op de planning. Ook heb ik meer boeken klaarliggen dan ik ooit kan uitlezen in zeven dagen en is de Pippa-handleiding voor mijn moeder (de voornaamste strekking: snoepjes helpen altijd!) in de maak. Heel binnenkort gaan we er een weekje tussenuit en de letters ‘Vakantie’ staan al groot in mijn agenda genoteerd. Het fijnste vooruitzicht van deze zomer!
 2. Op kringloopreis. Vanwege het welbekende virus ga ik liever niet uitgebreid een dag op shoptour (scheelt dat ik daar sowieso niet zo van ben!), maar we willen wel hoe dan ook bij een paar kringloopwinkels langsgaan op vakantie. In voor mij onbekende kringloopwinkels voel ik me als een kind in een snoepwinkel, dus hopelijk kunnen we een paar goede adresjes vinden.
 3. De Pip-ontmoeting na een week weg. Op Instagram biechtte Marloes laatst op dat ze door de zwangerschapshormonen een traantje moest wegpinken toen ze haar kat na een paar dagen weer zag. Nou, daar heb ik zonder zwangerschapshormonen al last van… Na een vakantie zie ik er enorm naar uit om weer veilig thuis te komen en dan natuurlijk als eerste Pip plat te knuffelen – of ze nu wil of niet. Vorig jaar kreeg ik na vier dagen weg al vijftien minuten lang kopjes als welkomsttraktatie, dus ik bereid me voor op een warm ontvangst.
 4. Officieel samenwonen. Bart en ik wonen alweer een aantal maanden in één huis. Maar aangezien ik de gemeente dit weekend een officieel ondertekend briefje mocht sturen dat de heer Bart op dit adres woont (en dus niet een opdringerige stalker is die mijn huis als het zijne beschouwt *wink wink*), is het nu al helemaal echt. De komende weken verhuist hij nog wat laatste spullen deze kant op en dan deel ik dit huisje officieel niet meer alleen met een katachtig vriendinnetje.
 5. Mijn gloednieuwe blogjasje. Vorige week heb ik alle ontwerpen van Maaike Maakt Merken voor de nieuwe websitelay-out van Vaker Vrolijk gekregen. Heel bizar om mijn site na 4,5 jaar in zo’n totaal ander jasje te zien! Het is helemaal Vaker Vrolijk-stijl geworden met (iets meer dan) een vleugje oudroze, gloednieuwe teksten (die zijn van mijn hand!) en vooral superveel opties waarmee ik voortaan veel meer kan dan alleen maar lange lappen teksten onder elkaar laten zien.
 6. Een dag mountainbiken. Nee hoor, mountainbiken is niet mijn nieuwe lockdownhobby; fietsen doe ik zelf nog altijd op mijn niet sportieve maar wel leuke fiets met mandje. Wel ga ik dit weekend een dag mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug. Mijn laatste mountainbike-ervaring stamt van een jaar of twaalf geleden en daar doen de twee littekens op mijn knie (een steile helling met grind afrijden is geen aanrader!) me nog steeds aan herinneren. Dit keer breng ik het er vast beter van af.
 7. Een training over perfectionisme. Voor mijn blog mag ik binnenkort een te gekke online cursus volgen over perfectionisme. Geen cursus waar je even een uurtje mee bezig bent, maar eentje die heel wat tijd in beslag neemt. Aangezien ik nog regelmatig tegen mijn perfectionistische kanten aanloop, is deze training heel welkom. Altijd leuk om mezelf te ontwikkelen! Vooral als ik er een minder perfectionistische versie van mezelf door word.
 8. Me storten op Reels. Tegen de tijd dat ik een nieuwe Instagram-functie door heb, is-ie meestal allang niet “nieuw” meer te noemen en is er allang een opvolger gelanceerd. Maar ach, spuit elf gaat dus ook aan de Reels. Ik ben niet zo van de gekke dansjes doen voor de camera (daar word ik héél awkward van en dat is ook vrij duidelijk te zien op beeld), maar ben de laatste tijd allerlei ideeën gaan bedenken waar ik wél blij van word. Binnenkort meer!
 9. Werk dat ook een hobby is. Voor na de vakantie heb ik nu alvast een aantal mooie klussen voor mijn bedrijf als freelance tekstschrijver gepland staan. De laatste tijd ben ik me ook voor opdrachtgevers meer gaan focussen op blogartikelen in plaats van webteksten. Zoals ik al had verwacht, bevalt dat uitstekend. Ik mag onder andere mooie blogartikelen schrijven voor een coachingsbureau, een duurzame webshop, de kennisbank van Hypotheek.nl en voor een aantal mede-ondernemers met wie ik heel fijn samenwerk. Ik beleef er zelfs zoveel plezier aan dat ik sl een beetje uitkijk naar het moment dat ik bijgetankt en wel weer na mijn vakantie voor opdrachten mag gaan knallen.
 10. De paarse heide. Vorig jaar waren we op de Veluwe toen de heide volop in bloei stond. Dit jaar brengen we de heidebloeiperiode gewoon in Aalsmeer door, maar een dagje richting de mooie heide moet er vast van komen.
 11. Afspreken met mensen die ik al té lang niet heb gesproken. Dat je voor coronatijd afspreekt om elkaar snel weer te zien en dat het er dan door het virus al 1,5 jaar niet van is gekomen. Ik zal vast niet de enige zijn met dat probleem. Gelukkig heb ik inmiddels een paar afspraken ingepland om gezellig met mensen te recappen in het echie na al die tijd.
 12. Schrijven. Heel veel schrijven. Ook tijdens mijn twee weken vakantie kan ik het gezelschap van mijn vertrouwde laptop niet missen. Maar dit keer niet om stiekem elke dag nog een paar uur te werken, maar om ook voor mezelf te schrijven. Ik ben al een tijdje bezig om anekdotes en dingen die ik zelf heb meegemaakt aan het papier toe te vertrouwen. Grappig genoeg lijken de hoofdstukken zich tijdens mijn hardlooprondjes vanzelf te schrijven. Dat is blijkbaar hét moment voor mij waarop de inspiratie zich aandient. Nu alleen nog uitwerken, want hardlopend typen wordt ‘m niet. Een heerlijke vakantiebezigheid!
 13. Liannes boeklancering. Op het randje van de zomer (begin september) brengt mijn vriendin Lianne haar tweede boek uit: Opgescheept. Ik mocht de redactie voor haar doen (dit keer, maar ook vier jaar geleden voor de eerste versie van haar boek). Geweldig om te zien hoe haar boek is getransformeerd! Nog geweldiger is dat ik haar mag interviewen over haar boek tijdens de boekpresentatie in Alkmaar.
 14. Boeken lezen in de TUIN. Die stapel boeken die meegaat op vakantie, is op zich al een verheugding. Er gaat nu al bijna geen avond voorbij dat ik niet met een boek in bed lig, maar op vakantie lezen in de zon in de tuin (we hebben op vakantie een tuin – een TUIN!) is al helemaal next level. Daar ga ik ultiem van genieten. Eens zien of ik daar een van mijn micro-avonturen (een boek in één dag uitlezen) kan uitvoeren!
 15. Bakplaten maken. In een vlog kwam ik laatst het boek ‘De groene bakplaat’ (*affiliate link) tegen waarin allerlei recepten staan waarbij je in feite alleen maar een heleboel groenten op een plaat hoeft te mikken en dan een lekkere maaltijd hebt. Dat boek heb ik een vriendin al cadeau gedaan, maar stiekem heb ik inmiddels ook mijn eigen exemplaar maar besteld. Daaruit ga ik vast deze zomer nog een paar baksels klaarmaken.
 16. Tijd samen doorbrengen. We mogen dan bijna non-stop thuiswerken; overdag zit meestal of de een of de ander in een call, hebben we allebei regelmatig dringende deadlines en breng ik het grootste deel van de tijd met oortjes in mijn oren door. Gek dat je wel de hele tijd samen bent, maar eigenlijk ook niet echt. Juist daarom is het fijn om nu eens twee weken écht samen te hebben. Zonder oortjes, dringende deadlines, telefoontjes tussendoor en snel douchen vanwege de daily stand-up die elk moment kan beginnen. Wat kijk ik daarnaar uit!

Waar kijk jij het meest naar uit deze zomer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Saskia 22 juli 2021 op 7:44 am - Beantwoord

  Ik heb ook zeker zin in deze zomer, lekker meer vrij, langere dagen werken op werk en meer tijd samen met Noa… Ik kijk alleen niet zo uit naar de 3 weekse verbouwing hier dus probeer juist me te focussen op de leuke dingen die er wel zijn. Zo gaan we Zondag naar de dierentuin en ga ik vandaag met Noa naar een natuurspeeltuin…

  • Romy 22 juli 2021 op 11:02 pm - Beantwoord

   Hmm, zo’n verbouwing (volgens mij pakken ze bij jullie ook de kozijnen aan, toch?) is inderdaad geen geweldig vooruitzicht. Gelukkig krijg je er wel een heel mooi resultaat voor terug. Sterkte de komende weken en hopelijk kun je juist daardoor extra genieten van het dagje dierentuin 🙂

 2. Darina 22 juli 2021 op 8:14 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je een dagje Dordrecht hebt gepland 🙂 Als je tips wilt, hoor ik het wel 🙂
  Mooie zomerplannen heb je gemaakt. Ik heb ook heel veel zin in deze zomerweken, ook al heb ik geen vakantie, maar af en toe neem ik wel een dagje vrij.

 3. Audrey 22 juli 2021 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke vooruitzichten allemaal! Lezen in een tuin is inderdaad net extra lekker.

  Enne: ik vond het inderdaad ook wel erg leuk dat Vriend O. afhankelijk was van mijn bereidwilligheid om een handtekening te zetten voordat hij hier officieel ingeschreven mag staan…

  • Romy 22 juli 2021 op 11:00 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat! Ik had er trouwens nooit bij stilgestaan dat je nog zo’n briefje zou moeten schrijven om officieel te kunnen samenwonen, maar eigenlijk best logisch natuurlijk. Het zou wat zijn als iedereen zich zomaar op je adres kon inschrijven 😉

 4. Daenelia 22 juli 2021 op 9:49 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een hele fijne vakantie! Wij gaan altijd op zoek naar de spellen-winkels. En ik vind het erg leuk om supermarkten binnen te lopen, in het buitenland dan. Ik heb niet zo heel veel dingen waar ik naar vooruit kijk, eerlijk gezegd. Elke dag is al leuk. Beetje coderen, beetje op het balkon zitten, wandelen met de hond … en dan heb ik nog geen eens vakantie!

  • Romy 22 juli 2021 op 10:59 pm - Beantwoord

   Een baan hebben die al een beetje als vakantie aanvoelt, is natuurlijk het allerbeste 🙂 Ik vind het ook een luxe dat ik er nu al naar uitzie om straks na mijn vakantie weer te werken. Dat had ik in loondienst meestal niet bepaald 😉

 5. Meaghan 22 juli 2021 op 12:50 pm - Beantwoord

  Wat een mooie vooruitzichten. Super leuk dat je naar Dordrecht komt (ik woon daar momenteel nog, vanaf november niet meer!) en ook lekker naar Kinderdijk en de Biesbosch gaat, zeker aanraders! Ondanks dat ik hier ben opgegroeid, blijf ik dat mooie en bijzondere plekken vinden. Ook de binnenstad ga je denk ik geweldig vinden en kun je ook prachtige foto’s maken bij alle oudere gebouwen en architectuur. Als je nog andere tips nodig hebt over Dordrecht of omgeving, mag je het altijd aan mij vragen!

  Wat goed dat je die training in perfectionisme gaat volgen. Ik heb vorig jaar zelf ook een vrij intensieve training in gevolgd en dat heeft mij echt enorm geholpen om wat minder kritisch naar mezelf te zijn, te durven loslaten en mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik hoop dat jij ook iets aan die training gaat hebben, maar in elk geval goed dat je het gaat doen en dat je zo in jezelf investeert.

  Ik ben trouwens ook echt benieuwd naar je nieuwe blog lay-out! Klink al veelbelovend!

  • Romy 22 juli 2021 op 10:56 pm - Beantwoord

   Superleuk om door jou al helemaal enthousiast te worden over onze trip naar Dordrecht 🙂 Ik heb ooit stage gelopen in Rotterdam en een paar dorpjes daar in de buurt, maar ken op Dordrecht eigenlijk alleen het station. Heel benieuwd hoe het daar zal zijn! We hadden in eerste instantie een terrasje bij een bepaald restaurant daar op het oog (Kop van ’t Land), maar helaas zit dat blijkbaar de komende 5 weken al vol. Gelukkig is er zo te zien aan leuke eettentje en andere toffe dingen om te doen geen gebrek 🙂

   Wat goed trouwens dat jij ook een training hebt gevolgd over perfectionisme en vooral wat goed dat het je zo erg heeft geholpen! Ik hoop ook dat ik veel aan de training zal hebben, maar ben ervan overtuigd dat dat helemaal goed zal komen.

   • Meaghan 22 juli 2021 op 11:01 pm - Beantwoord

    Kop van ’t Land is inderdaad een geweldig restaurant waar ik zelf ook een aantal keer ben geweest en zelfs een artikel over heb geschreven! Maar het is inderdaad een heel populair restaurant waar zes weken wachtlijst helemaal niet gek is. Maar inderdaad, genoeg andere keuzes blijven voor je over hoor! En wat grappig dat je alleen het station kent, dat heb ik ook met sommige plaatsen haha. In de binnenstad zitten genoeg leuke en lekkere eettentjes waar jullie het vast ook geweldig vinden en anders is er ook Eazie, altijd goed hihi.

    Heel veel plezier in mijn stad en geniet ervan! <3

 6. Johanna 22 juli 2021 op 1:51 pm - Beantwoord

  Klinkt super. Ik verheug met vooral op de zomer, geen regen, en geen haast hebben. Het is de eerste 3 vakantie weken altijd lekker rustig in de stad, en dat bevalt me. Veel plezier op vakantie.

 7. Maaike 23 juli 2021 op 1:50 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke plannen 😀

 8. Giovanna Jansen 23 juli 2021 op 8:03 pm - Beantwoord

  Leuke plannen, zelfs als niet alles te doen is in je twee weken vakantie, wordt het toch genieten volgens mij. Gefeliciteerd met het officieel samenwonen!

 9. Lianne 23 juli 2021 op 10:17 pm - Beantwoord

  Ohhh wat leuk dat je mij ook noemt! Dat klinkt als superleuke plannen die je hebt gemaakt 🙂 Vooral die training over perfectionisme. Ik ben benieuwd hoe die je gaat bevallen! Ga je ook tips delen? 🙂

  • Romy 25 juli 2021 op 3:29 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten 🙂 Ik ga na mijn vakantie aan de training beginnen en wil dan ook zeker wat tips en inzichten gaan delen.

 10. Simone 24 juli 2021 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke dingen heb je allemaal op de planning staan! En wat een mooie mijlpaal dat jullie nu officieel samenwonen <3 Ik kijk heel erg uit naar onze vakantie, een roadtrip door NL, volgepland met leuke uitjes.

  • Romy 25 juli 2021 op 3:23 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk, zo’n roadtrip in eigen land. Heel veel plezier alvast 🙂

 11. Zo simpel is dan geluk 24 juli 2021 op 6:48 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat je binnenkort even lekker vrij bent en dat je er samen met Bart even heerlijk tussenuit gaat. Geniet van jullie vakantie!

 12. Anouk 25 juli 2021 op 11:50 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje zeg! Het voelt vast heel goed dat jullie nu officieel samenwonen.

Recente blogs

9 'First World Problems' die zo erg nog niet zijn

9 december 2017|Positiviteit|

Ik heb een zwak voor de hasthag 'firstworldproblems' op social media. Oftewel problemen die eigenlijk totaal onbenullig zijn. Klein leed waarvoor mensen uit derdewereldlanden hun wenkbrauwen zouden ophalen. De hashtag #firstworldproblems helpt mij soms ook om mijn eigen kleine irritaties te relativeren. Want hoe weinig doen die kleine problemen van elke dag er eigenlijk toe als je kijkt naar wat wij wél hebben?! Daarom verzamelde ik 9 first world problems die je met een korreltje zout kunt nemen. Ik relativeer ze ook maar meteen. Zo erg is het gelukkig allemaal niet!

Inkiekje #37 | Aftellen tot de vakantie & mezelf afmatten op de fiets

26 juli 2021|Persoonlijk|

Deze week deed ik iets waarvan ik niet snel had verwacht het nog eens te doen: een mountainbikeparcours fietsen. Ik durfde zelfs te zeggen dat ik het 100% voor herhaling vatbaar vond. Verder legde ik op de gevoelige plaat vast dat een van mijn twee huisgenoten uit pure honger de plant te lijf was gegaan, besloot Pippa spontaan in te blenden met mijn interieur en telde ik vooral de dagen af naar...vakantie!

Notting Hill in Londen: wat is er te doen en waar vind je de pastelhuizen?

15 augustus 2023|Op reis|

Misschien ken je de wijk Notting Hill in Londen van de pastelkleurige plaatjes op Instagram en Pinterest. Het is één van dé Instagram-hotspots in de Britse hoofdstad. Maar ook als je er niet naartoe gaat om je Instagram-feed van leuke nieuwe kiekjes te voorzien, is deze wijk een absolute aanrader om te bezoeken. De wijk Notting Hill stond al jarenlang hoog op mijn bucketlist te shinen. Tijdens onze trip naar Londen was het dan eindelijk zover dat ik er in het echt kon ronddwalen. Wat een feest voor een kleurenliefhebber als ik! Een bezoekje kan ik je dan ook zeker aanbevelen. Ben je benieuwd wat je kunt doen in Notting Hill én waar je de leukste pastelkleurige straten spot? Ik zet mijn tips op een rij.